avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare avans antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare avans antecontract vanzare cumparare

am incheiat in 2007 un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament intr-un bloc aflat in constructie,pentru care am achitat un avans de 10000 eur,in lei la cursul zilei.In 2009 sa incheiat o anexa la antecontract prin care se micsora pretul apartamentului datorita reducerii TVA de la 19 la 5%,si se prelungea termenul de predare cu 6 luni.In momentul predarii apartamentului actele CF nu erau finalizate.La momentul finalizarii actelor CF (noiembrie 2009)am efectuat raportul de evaluare al apartamentului in vederea contractarii unui credit pentru achitarea integrala a apart.Raportul a evaluat apart la un pret mult mai mic decat cel stabilit in antecontract,motiv pentru care mi-a fost refuzat creditul.Am luat legatura cu vanzatorul in vederea rezilierii antecontractului si restituirea a 50% din suma platita comform antecontractului,acesta refuzand in nenumarate randuri.As dori sa stiu care sunt procedurile legale de a-mi recupera sumele de bani care i-mi revin. Cu multumiri USC
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 12:53, 9 Decembrie 2011
Pe vanzator nu il intereseaza daca aveti sau nu bani sa achitati pretul convenit prin antecontract. Acest aspect va priveste exclusiv pe dvs. Prin urmare, neperfectarea contractului pe motiv ca nu aveti banii necesari achitarii pretului, va este imputabila in mod exclusiv.
De regula, in antecontractele de vanzare-cumparare se insereaza o clauza potrivit careia neperfectarea vanzarii din culpa exclusiva a cumparatorului va avea drept consecinta pierderea avansului achitat.
In antecontractul dvs. apare o asemenea clauza?
Daca da, nu vad nicio posibilitate sa va recuperati nici macar o parte din avansul platit.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract prima casa si recuperare avans florin_pch florin_pch Buna ziua, doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti prin programul Prima Casa. Vreau sa intreb daca in situatia in care ma inteleg cu proprietarul ... (vezi toată discuția)
Avansul in contractul de vanzare cumparare Novac Razvan Novac Razvan in cazul in care cumparatorul achita avansul pentru achizitionare unui imobil si nu achita restul de plata la termenul stabilit....ce se intampla cu avansul? ... (vezi toată discuția)
Recuperare penalitati raluca225 raluca225 Buna ziua. Am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament in data de 07.05.2018 si am platit un avans de 15% din pretul apartamentului, urmand ca ... (vezi toată discuția)