avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Salut! Am o problema. In urma cu 10 luni,impreuna cu un prieten am furat o geanta de la o femeie,iar acum mi s-a dat citatie sa merg la politie,am mers si mi s-a spus ca prietenul meu a recunoscut ca am furat mai multe genti,ceea ce nu este adevarat,dar el a facut mai multe infr
actiuni..si ca sa scape mai ieftin cred ca m-a bagat si pe mine. Mi sa spus de la politie ca vor sa ma puna la detectorul de minciuni,precizez ca este prima fapta comisa de mine. ce se va intampla daca trec sau pic testul cu detectorul de minciuni?
Daca picati poligraful, probabil ca procurorul va incepe urmarirea penala. Rezultatele poligrafului nu pot fi folosite in instanta.
poti sa refuzi detectorul, deoarece in Romania nu constituie proba
Buna,

Esti sigur ca prietenul tau a declarat ca ati furat mai multe genti ? Asta este o strategie a politistilor in cazul furtului in grup organizat ca sa te determine sa recunosti si alte infractiuni.

Geanta ati furat-o din mana femeii ? ca s-ar putea sa fie chiar jaf, nu un simplu furt si pedeapsa ar fi mai mare. Rezultatul testului cu poligraful nu reprezinta proba in instanta dar poate influenta decizia procurorului / judecatorului.

De asemenea, pot sa te informez ca prietenul tau nu scapa mai ieftin daca te amesteca si pe tine, din cate stiu eu fapta este mai grava cand e comisa in grup.

Tin sa te informez ca nu am studii juridice.

O seara buna si sper sa rezolvi situatia !
carmenmur a scris:

poti sa refuzi detectorul, deoarece in Romania nu constituie proba


pai tocmai ca vreau sa fac poligraful pentru ca stiu ca nu am mai facut nimic,dar imi e frica sa nu am emotii deoarece nu am mai avut de-a face cu politia,in plus cand am fost prima oara sa dau declaratie....au si dat in mine
Idiferent daca faci sau nu testul,acesta proba va fi coroborata cu alte mijloace de proba,declaratii,martori,etc.Daca ati intrebuintat si violenta sau ati bruscat femeia este talharie in varianta agravanta,daca nu este doar furt calificat.Iti recomand sa mergi insotit de un avocat neaparat pentru ca acesta sa consulte dosarul si in functie de asta sa stabileasca daca dai declaratii sau nu,dc le mentii sau nu,etc.Pentru testul poligraf nu are relevanta daca ai emotii sau nu pentru ca nu influenteaza rezultatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma va rog!!! soarele soarele Ma numesc Ioana. M-am intanlit cu un vechi prieten si dat fiind faptul ca am fost foarte apropiati intr-o vreme, am petrecut o zi si o noapte impreuna.Toate ... (vezi toată discuția)
Test poligraf - solicitare aura2014 aura2014 Buna ziua, am un vecin care mi-a furat un transformator de 8000 lei, trifazic si stiu ca el mi l-a furat , am un prieten care stie dar îi e frica sa se puna ... (vezi toată discuția)