avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu odihna neefectuate 2011-posibilitate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu odihna neefectuate 2011-posibilitate consumare in 2012?

Buna ziua!

Beneficiez de 21 de zile de concediu de odihna. Anul acesta mi-au ramas neefectuate un numar de 12. Exista posibilitatea legala de a le lua in anul 2012? In caz afirmativ, imi puteti preciza in baza carei legislatii se poate realiza acest lucru?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cove_adrian , utilizator 13:03, 12 Decembrie 2011
NU
Art. 141. - (1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
Codul Muncii
ART. 146 – Periodicitatea concediului de odihna; compensari in bani pentru concediul de odihna neefectuat
(fostul art. 141 anterior republicarii din 2011)

(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un in calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.

(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

[ link extern ]
Am inteles. Nu vor fi compensatii banesti pentru zilele neefectuate. Am intrebat angajatorul daca exista posibilitatea de a efectua zilele de concediu ramase pe 2011 in anul 2012. Am primit raspuns afirmat, astfel dorind a verifica veridicitatea informatiilor primite.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediilor neefectuate, in caz de demisie anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Fiti amabili mai sunt valabile prevederile art.141 alin. (4) din Legea 53/2003 din Codul Muncii? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Plata concediului la sfarsit de an madyfree1987 madyfree1987 Am si eu o intrebare . In momentul in care lucrezi cu carte de munca , norma intreaga , perioada nedeterminata si nu iti iei concediul de odihna cuvenit de 22 ... (vezi toată discuția)
Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)