avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediilor neefectuate, in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediilor neefectuate, in caz de demisie

Buna ziua,

Fiti amabili mai sunt valabile prevederile art.141 alin. (4) din Legea 53/2003 din Codul Muncii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anamariaholban , utilizator 09:38, 5 Septembrie 2012
Ar fi mai bine sa spuneti ce anume doriti pentru ca art.141 din Codul muncii, actualizat spune:

Art. 141
Prevederile art. 139 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Poftiti: TITLUL III - Timpul de muncă şi timpul de odihnă
CAPITOLUL 3 - Concediile
SECTIUNEA 1 - Concediul de odihnă anual şi alte concedii ale salariaţilor
Art. 141. - Efectuarea şi compensarea concediului de odihnă

(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
1. Dvs. aveti o versiune mai veche a Codului muncii.

2. Ultima versiune cu renumerotarea articolelor este publicata in M.O.345/2011 unde art.141 a devenit art.146:

Art. 146
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.

(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.

(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.


3. Indiferent de modul in care a incetat contractul individual de munca (CIM) angajatorul este obligat sa va compenseze in bani zilele de concediu de odihna cuvenit si neefectuat pana la data incetarii CIM.
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc din suflet pentru ajutor!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu odihna neefectuate 2011-posibilitate consumare in 2012? cove_adrian cove_adrian Buna ziua! Beneficiez de 21 de zile de concediu de odihna. Anul acesta mi-au ramas neefectuate un numar de 12. Exista posibilitatea legala de a le lua in ... (vezi toată discuția)
Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)