avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.255 din codul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.255 din codul penal

am primit o citatie de la parchetul de pe linga tribunalul bucuresti in care sunt anuntat ca sa ma prezint pentru a fii audiat in calitate de faptuitor in cauza privind infractiunea de dare de mita prevazuta de art.255 din codul penal.
spuneti-mi ce inseamna si ce trebuie sa fac in aceasta situatie.? Mentionez ca nu am dat bani sau foloase materiale nici unui functionar public
Va multumesc
Art. 255

Darea de mită

Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în modurile şi scopurile arătate în art. 254, se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Fapta prevăzută în alineatul precedent nu constituie infracţiune atunci când mituitorul a fost constrâns prin orice mijloace de către cel care a luat mita.

Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă autorităţii fapta mai înainte ca organul de urmărire să fi fost sesizat pentru acea infracţiune.

Dispoziţiile art. 254 alin. 3 se aplică în mod corespunzător, chiar dacă oferta nu a fost urmată de acceptare.

Banii, valorile sau orice alte bunuri se restituie persoanei care Ie-a dat în cazurile arătate în alin. 2 şi 3.

Variante posibile:
1.După cum susţineţi este probabil ca citaţia să fie completată greşit şi ca în loc de făptuitor de fapt sa fiţi solicitat în calitate de martor. Am mai întalnit situaţii similare.
2. Exista însă şi posibilitatea unei plângeri penale în care dvs. să fiţi indicat ca şi faptuitor, caz în care este recomandabil să fiţi însoţit de un avocat.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de influenta?! monalisaalina monalisaalina Am o rugaminte:daca i s-a dat cuiva o suma de bani substantiala pt a interveni la o institutie(unde nu era angajat)insa cunostea....se poate dovedi cu martori ... (vezi toată discuția)
Coruptie anamariaana anamariaana care este, dupa parerea voastra, diferenta intre dare de mita si luare de mita (nu definitia lor din C.P.) ? (vezi toată discuția)
Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)