avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reforma sanatatii!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reforma sanatatii!

Salutare! De curand m-a abordat o amica sa-mi faca o oferta de neimaginat:cica de la 1.01.2012 va intra in vigoare o lege, nu stiu care, cine imi poate spune care cu drag as vrea sa o citesc, care obliga pe toti angajatii sa si faca o polita obligatorie de sanatate la una dintre centrele de sanatate private. Si cica as putea castiga o gramada bani daca ma fac broker pentru o anume firma si daca inchei polite de sanatate tuturor celor angajati. Asadar: cine stie mai multe imi poate spune si mie despre ce e vorba? Va multumesc!
Salut.Eu fiind pensionar, ma intereseaza"tot o reforma a sanatatii",adica sistemul de coplata.Sunt curios ,cum se va plati, pe loc la o consultatie ,s-au va fi o suma lunara sau anuala.Am inteles ca sub pensia de 740 de lei nu se va plati.Insa nu sunt in clar cu plata internari in spital,adica suma de 600 lei maxim.Va trebui oare sa ai bani si pentru Dr. si pentru taxa pt. spitalizare.Daca este cineva bine documentat, rog sa ma"lumineze"caci pe noi pensionarii ne asteapta si asa zile "intunecate".Vom manca la anul"inghetata",deoarece pensiile au fost"inghetate bocna"....multumesc...:((
Nu mai citez ce a scris aurelia_denisa si nici macar nu pot sa aplaud.
Este problema dv.daca asa vedeti lucrurile.Faptul ca un anumit broker de asigurare si-a desfasurat legal activitatea pana la un moment dat nu ma poate determina pe mine sa cred acum in povesti nemuritoare.Fiecare face ce doreste cu experienta sa.Ma mira faptul ca ati castigat asa de putin avand 127 de colaboratori:)Vreti sa ne impresionati cu cei 40 000 lei,foarte bine! Ati muncit si ati meritat banii. Si altii au muncit,poate fara o intreaga "armata"si au cules roadele muncii lor.:)
Cine nu are habar?
Va trebui sa mai aveti putina rabdare.
La acest moment este publicat numai proiectul de lege. In acest proiect de lege este specificat faptul ca LEGEA va fi publicata la data de 01.01.2012.Dupa publicarea legii si aparitia normelor de punere in aplicare a legii, veti avea un raspuns la toate intrebarile dvs.
Este normal sa fiti ingrijorat in ceea ce priveste aceasta schimbare majora, dar eu eu personal sunt convinsa ca VA FI MAI BINE.
Va doresc multa sanatate.
Cu stima,
Aurelia Tiribentea

Cred ca ati citit "pe diagonala". "POVESTEA NEMURITOARE" cum foarte frumos ati
numit-o. Este de fapt POVESTEA REALA. Acel broker...si-a desfasurat activitatea legal de la inceput pina la sfirsit si culmea a platit de la inceput pina la sfirsit. "Armata" de care vorbiti a fost la inceput sceptica -de fapt nici unul nu era sigur ca va primii bani multi pentru munca putina.
Termenul de aderare a fost de patru luni. Pina a disparut neincrederea s-a "lucrat" fara tragere de inima. Din pacate, cind a aparut increderea "s-a incheiat razboiul"
In ceea ce priveste "impresionarea"- dati-mi voie sa va dezamagesc.
Dupa ce s-a incheiat reforma pensiilor, foarte multi oameni m-au intrebat "Daca ati stiut ca se cistiga atit de multi bani, de ce nu ne-ati spus si noua?"
Adevarul este ca unora nu le-am spus si nu m-au crezut, iar altora nu le-am spus pentru ca eram convinsa ca nu vor crede.
Prin urmare, acum va spun tuturor:
- In 2007 s-au cistigat multi bani ...din reforma pensiilor;
- In anul 2012 este foarte posibil sa se cistige ....foarte multi bani....dar vom vedea.
Va doresc decizii intelepte.
Cu multa stima,
Aurelia Tiribentea.

Cu cititul ma descurc bine,asa cred.:)
Povestea nu este de actualitate.Reforma pensiilor a fost o data...ca niciodata,daca vreti.
Pe mine nu trebuie sa ma convingeti de nimic. Dupa 9 ani de munca in domeniul asigurarilor si pregatire juridica, pot sa discern adevarul de imaginar.
Este pacat ca discutam numai despre bani,de fapt. "Foarte multi bani"....
Deocamdata exista un proiect de lege, lucrurile nu se vor petrece peste noapte. Cum sa vorbesti despre castig cata vreme nu ii poti spune cu certitudine omului in ce fel va functiona minunata reforma? Ce casa de sanatate recomand omului? A fost cineva autorizat de catre CSA,despre ce vorbim? Cu ce drept ii solicit copia dupa actul de identitate?
Vad in fata mea un om care are nevoie de consiliere sau este doar un numar menit sa imi aduca castig?

Exista diferente intre pensia privata si asigurarile de sanatate.
In ceea ce priveste pensiile,s-a considerat ca merita investitia(s-a apreciat ca poate fi recuperata in 7 ani).
Statul s-a declarat neputincios in ceea ce priveste sanatatea.A ajuns in situatia de a nu respecta contractele de asigurare incheiate.Bietul om ajunge la spital dar este asigurat doar in teorie.Practic,exista mai multe plati :contributia obligatorie,plata medicamentelor,seringi etc. si plata catre buzunarul medicului,asistentei si restul de personal.In plus,urmeaza coplata.
Reforma in sanatate trebuie sa insemne respect si decenta.Medicul nu asteapta plicul,noi nu il oferim.
Inainte de a numara banii,propriul castig,este nevoie sa ne gandim daca putem face un lucru bun in tara aceasta.
Vorbim pe acest forum despre comisioane,despre bani.Parca uitam ca si noi suntem sau putem fi bolnavi.
Pana la comisionul meu,societatea de asigurare pentru care lucrez trebuie cunoasca forma finala a legii....sa decida daca poate sa isi onoreze obligatiile(numai Statul si-a permis sa nu faca asta!) sa fie autorizata ca si Casa de sanatate....

In 2012 este posibil sa conteze o alta lupta(electorala).
Poate in 2013...:)

Alte discuții în legătură

Instiintare csa referitor asigurari de sanatate - atentie au aparut primii brokeri falsi !!! Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team COMUNICAT DE PRESÃ - CSA Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii Comisia de ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Noua escrocherie tip piramidal! darkdesign darkdesign Buna ziua, sunt din Piatra-Neamt, am sa imi pastrez anonimatul dar am sa vin cu o informatie legata despre o Escrocherie tip Joc piramidal prestata de ... (vezi toată discuția)