avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Restituire 25% din salariu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Restituire 25% din salariu

Mai mulţi membrii de sindicat de la Hunedoara am acţionat în judecată Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara pentru recuperarea procentului de 25% din salariu, care a fost tăiat. Instanţa de la Tribunalul Hunedoara a dat ca soluţie: RESPINS EXCEPŢIA LIPSEI CALITÃŢII PROCESUALE ACTIVE A SNPCC. RESPINS ACŢIUNEA ÎN CONTENCIOS ADMINISTRATIV, cu toate că SNPPC avea din partea membrilor împuterniciri pentru a ne reprezenta în instanţă. Doresc să întreb următoarele: -Dacă Curtea de Apel Alba , după recurs, menţine soluţia, pot deschide o nouă acţiune, în nume propriu; - pot deschide un nou proces,pentru acelaşi lucru, într-un alt judeţ ( exemplu: Gorj). Mulţumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 13 Decembrie 2011
Nu veti putea deschide o noua actiune in Gorj sau la alta instanta, deoarece instanta respectiva din oficiu se va declara necompetenta teritorial sa judece dosarul dumneavoastra. Regulile privind competenta teritoriala sunt de stricta interpretare. In aceste conditii, dosarul dumneavoastra va fi trimis de catre acea instanta la Tribunalul Hunedoara. In plus, atat timp cat ati figurat ca parte intr-un proces si aveti aceleasi pretentii ca in primul dosar se va invoca exceptia autoritatii de lucru judecat. Poate veti castiga la Curtea de Apel si nu veti mai avea astfel de probleme, insa eu cred ca Instanta de Control va mentine hotararea primei instante.
Va rog sa-mi spuneţi dacă la recursul de Curtea de Apel Alba în nume propriu, pot angaja un avocat care să mă reprezinte doar pe mine.
Da, puteti angaja in avocat care sa va reprezinte la recursul ce se judeca la Curtea de Apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs claniros7 claniros7 Problema mea e instanta competenta a solutiona in contencios cauza.... Reclamantul a introdus actiune la tribunalul de la domiciliul lui, tribunal care si-a ... (vezi toată discuția)
Litispendenta sarm07opr sarm07opr Va rog sa-mi dati un raspuns pentru problema mea. Sunt intr-un proces pentru obtinere act administrativ la Curtea de Apel. Am castigat pe fond si procesul ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare Raluca  Todea Raluca Todea Buna ziua! Am facut o cerere de chemare in judecata pentru recuperare taxa de poluare la Tribunalul Sibiu, care a fost respinsa. Am procedat apoi la calea de ... (vezi toată discuția)