avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura executarii...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura executarii...

Buna seara!
Am obtinut o hotarare irevocabila care imi ofera dreptul sa execut un imobil pentru a obtine suma de bani cuvenita, admisa si pronuntata de instanta. In acest sens doresc sa stiu ce implica procedura executarii silite (deschiderea unei alte actiuni in instanta, evaluarea bunului supus executarii, procent din suma platit executorului, contestatii, cai de atac, cat poate dura procedura etc...).
Va multumesc!
Trebuie intocmit dosarul de executare .In primul rand investiti sentinta cu formula executorie ca sa puteti demara executarea.Veti plati onorariu executorului judecatoresc ,taxe de timbru.Se va face o expertiza de evaluare a constructiei care va fi executata.
Daca detineti hotarare irevocabila ,solicitati instantei de judecata investirea acesteia cu formula executorie
In baza titlului executoriu contactati executor judecatoresc care va desfasura etapele necesare executarii silite a debitorului dvs
Nimeni nu se poate hazarda sa precizeze un termen al procedurii ,care este conditionat de profesionalismul si interesul executorului,respectul si buna credinta a debitorului,si alti factori independenti de vointa si dorinta creditorului
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator
Executare silita este o procedura ce nu se desfasoara in instanta ci la un executor judecatoresc. El face demersurile somatii si executarea in sine, dar intr-adevar persoana executata poate face contestatie la executare , suspendarea executarii si intoarcerea executarii in cazul in care executarea deja are loc si se finalizeaza.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in executare a unei sentinte leona777 leona777 Doresc sa stiu cum se procedeaza cand am castigat un proces civil si am de recuperat o suma de bani. Nu am mai fost in situatia asta, ca sa stiu cum sa fac. Va ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters268881 ContSters268881 Buna dimineata, Am cateva intrebari si va rog sa ma ajutati sa inteleg... 1.Va rog sa ma lamuriti ce se intampla dupa ce instanta admite cererea de ... (vezi toată discuția)
Punere in executare latura civila dintr-o hotarare penala ionu roman ionu roman cum se pune in executare partea legata de despagubiri din cuprinsul unei hotarari penale ramase definitive? se merge la executorul judecatoresc, se investeste ... (vezi toată discuția)