avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita RCA

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie, pe polita RCA fata de chianta emisa este scrisa valoarea fara TVA sau cu TVA?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 23:37, 14 Decembrie 2011
din cite cunosc, asigurarile sunt scutite de TVA.
Valoarea trecuta pe chitanta este aceeasi cea de pe polita sinu cuprinde TVA pt ca ppolitele de asigurare sau mai bine zis firmele de asigurare nu sunt platitoare de TVA.
Primele de asigurare nu sunt purtatoare de TVA.
Politele de asigurare sunt scutite de TVA. In majoritatea cazurilor, suma de pe polita este aceeasi cu cea de pe chitanta insa in cazul in care se acorda o reducere (recolerare) a sumei asigurate, atunci se anexeaza un act aditional la polita RCA, in acest caz suma de pe chitanta este mai mica iar diferenta se regaseste pe actul aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca cristianx004 cristianx004 de curand am cumparat o masina sh ....daca o inmatriculez pe numele meu trebuie sa ii fac alt rca?acesta este valabil pana la sfarsitul anului....rca nu se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare rca in cheltuieli tititimofte tititimofte Buna seara Este vorba despre evidenta contabila la o intreprindere individuala platitoare de tva. M-ar interesa urmatoarele in legatura cu o autoutilitara ... (vezi toată discuția)
VÂnzare conditionata nelubt nelubt Sunt angajat al unei societati de asigurare reasigurare. Din luna decembrie 2009 s-a trecut la emiterea electronica a politelor de asigurare RCA. Prin decizia ... (vezi toată discuția)