avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de prestari servicii - obligatoriu de tradus?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de prestari servicii - obligatoriu de tradus?

Buna ziua,

Reprezint o agentie web ce se ocupa cu prestari de servicii online pentru diferite societati din spatiul UE (in special Franta).

Problema pe care am intalnit-o recent este referitoare la contractele de prestari servicii pe care le incheiem. In mod implicit, clientii nostri semneaza contracte redactate (de catre noi) in limba franceza (in special, deoarece francezii sunt foarte reticenti la tot ce nu este scris in franceza). Aceste contracte pot fi inregistrate in contabilitate FARA a fi traduse autorizat in limba romana? Daca da, va rog frumos sa imi explicati ce factor din legislatie ne-ar permite acest lucru.

Daca nu, ce alte posibilitati ar fi, astfel incat sa nu fim nevoiti sa platim aproximativ 50 de euro pentru traducerea si legalizarea fiecarui contract? Exista vreo cale de mijloc prin care putem evita aceste taxe de traducere?

Acest lucru este o nevoie cu atat mai mult cu cat uneori, in unele cazuri, contractele pe care le incheiem se refera la sume mici, de, spre exemplu, 200 de euro, pentru care costurile de traducere ar reprezenta 25% din valoarea contractului (deci, nu si-ar avea rostul).

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:46, 15 Decembrie 2011
Este absolut obligatoriu sa aveti contractele traduse in limba romana. In cazul unei inspectii fiscale cu certitudine vi se va cere acest lucru. Inspectorul fiscal nu este obligat sa cunoasca limba franceza si chiar daca ar cunoaste-o tot v-ar cere sa aveti traducerea atasata contractului. Traducerea trebuie sa fie certificata de un traducator autorizat.
Temeiul legal este art. 8 Cod pr.fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citare in strainatate - judecatorul cere sa traduc 400 de pagini in limba franceza A.Iuo A.Iuo Buna, Am o actiune in instanta in legatura cu practicile unei firme din Franta acreditata de BNR in Romania sa presteze servicii financiare. Aceasta firma ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar pt prestari servicii de constructii/renovari in franta - cum functioneaza? adrianxyzxyz adrianxyzxyz Hello, Incerc sa imi fac o firma cu un partener francez prin care eu sa contractez executia unei lucrari de constructii/renovari in Franta. Eu urmeaza sa ii ... (vezi toată discuția)
Procura intocmita in franta - traducere sau original? alexmanu2012 alexmanu2012 Va fi necesara intocmirea unei procuri pentru insotire minor de catre un singur parinte pt. a fi folosita la iesirea din tara . Parintele care va intocmi ... (vezi toată discuția)