avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu un cetatean din India - in Romania sau in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu un cetatean din India - in Romania sau in India?

Buna ziua , sunt noua in acest forum dar ma bucur ca l-am descoperit.
Am citit unele comentarii despre necesarul actelor pentru casatoria cu un cetatean strain.Acum intrebarea mea ar fi : unde este mai usor de incheiat aceasta casatorie ,in Romania sau in India?? Viitorul meu sot este din India.
Cel mai recent răspuns: adrianametiu , utilizator 21:37, 24 Decembrie 2011
Va multumesc pentru sfaturi si pentru urare. Deci ce am de retinut, este ca restul documentelor le vom lua de la ambasada Romaniei in India. Credeti ca actele de identitate le pot duce traduse direct de aici ? Viitorul meu sot spunea ca am nevoie de la ambasada romaniei de un anume NOC ( non objection certificate ).Acesta nu in pot lua tot de la ambasada Romaniei in India ? Sunteti foarte amabili pentru ca raspundeti intrebarilor mele, stiti este usor sa te decizi, sa spui DA , dar ma ingrozeste toate documentele pe care trebuie pregatite :( .
Inainte de a incerca sa va raspund va rog sa imi spuneti daca va veti casatori in fata autoritatilor indiene sau la ambasada Romaniei, ca din ce imi spuneti eu inteleg ca viitorul sot vrea sa va casatoriti la ''ai lui'' :)
Si el ca si mine dorim sa ne casatorim unde este mai usor. Daca dumneavoastra aveti un sfat ,o sugestie va multumim din suflet. Ce stiu sigur este ca , casatoria religioasa va fi la "ai lui " :).
Nu pot sa va spun ce sa faceti, este o raspundere pe care nu pot sa mi-o asum - dvs. trebuie sa cunoasteti ambele variante ca sa puteti face comparatie.

Nu stiu nici ce doriti sa faceti in viitor - sa locuiti in India, sa locuiti in Romania... ca si asta conteaza. Casatoria este o etapa chiar usoara in comparatie cu formalitatile care urmeaza dupa aceea daca vreti sa va stabiliti in Romania.
In India nu stiu cum este, ar trebui sa il puneti se intereseze ;)

Mai spuneti :)

Da ,ma stabilesc in India cu el .Cat despre cele doua variante ,tocmai asta vreau sa stiu , care este mai usoara ,pentru ca nu avem nici timpul necesar . Acuma sunt in romania , in cateva saptamani incep munca ,care nu este in tara , apoi trebuie sa-mi iau concediu ,sa vin in tara sa-mi fac visa si actele necesare , care cred ca-mi vor lua ceva timp , si abia apoi sa plec la el :(

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean indian Selena2017 Selena2017 Buna ziua,incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian de un an de zile si nu reusesc. Am fost in India sa ne casatorim si nu am reusit,ne-au cerut foarte ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie romanca cu cetatean indian in india mihaelasdf mihaelasdf Buna, vreau sa ma casatoresc in India cu un cetatean indian, dar nu la ambasada ci la el in oras. Ce acte sunt necesare? Trebuie sa-mi trimita el ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)