avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie si salar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie si salar

Buna. pot fi pensionar si in acelasi timp angajat cu carte de munca 8 ore? sau doar 4 ore. multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:59, 4 Iulie 2012
Da, daca sunteti pensionar pentru limita de varsta sau pensionar de invaliditate gr.III.

Legea nr. 263/2010:
ART. 118
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, urmãtoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limitã de vârstã;
b) nevãzãtorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevãzuţi la art. 84 lit. a) şi b).
(2) Soţul supravieţuitor, beneficiar al unei pensii de urmaş, poate cumula pensia cu venituri din activitãţi profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, potrivit legii, dacã acestea nu depãşesc 35% din câştigul salarial mediu brut prevãzut la art. 33 alin. (5).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)
Pensia pentru invaliditate Levente78 Levente78 Am cautat legea legea pensiilor modificate cu referire la pensia de invaliditate, dar nu am avut un rezultat pozitiv. Si asa pun intrebarea aici. Mama mea ... (vezi toată discuția)