avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... AJUTOR!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

AJUTOR!

Ma numesc Maria si sunt din Timisoara, locuiesc intr-un bloc dat in folosinta prin 1963. Blocul are 4 scari din care 2 scari sunt cu 8 etaje si au fatada spre o strada iar celelalte 2 scari au cite 6 etaje si fatada catre alta strada. La toate cele 4 scari la parter sunt spatii comerciale iar la ultimul etaj al fiecarei scari (indiferent de nivel )sunt sapalatorii si mecanismul liftului.Scuzati introducerea mai lunga dar incerc sa va dau cit mai multe amanunte ca sa ma puteti ajuta. Sa revin la problema: 2 camere din apartamentul meu se invecineaza (perete comun) cu 2 camere din apartamentul de pe scara cealalta iar cealalta camera se invecineaza cu bucataria apartamentului vecin de pe scara mea.Prin apartamentul meu trece o singura coloana de caldura care alimenteaza caloriferul din camera mea si o parte din apartamentul vecinului iar celelalte 2 camere sunt alimentate cu caldura de la coloana de caldura aflata pe scara cealalta si care trece prin apartamentul vecin.In fiecare iarna eu am o camera cu caldura (datorita coloanei care trece prin apartamentul meu)iar celellate 2 sunt transformate in congelator deorece coloana respectiva nu merge, acesta situatie fiind valabila pentru toate apartamentele aflate pe acelasi rind cu mine.S-a hotarit de catre asociatia de
proprietari sa se inlocuiasca aceste coloane ca sa putem beneficia de caldura. Un mare destept( pe vremea respectiva era presedinte)a ales o solutie, care dupa parerea mea nu va functiona in vecii vecilor.Solutia data de el:s-au instalat coloane noi de caldura pe scara scarii( nu mai zic de faptul ca au facut niste gauri pe casa scarii , iar la unele etaje au taiat si armatura plafonului) : tur-retur. Pina aici totul era perfect. Dar tevile tur si retur care vor lega caloriferele de coloanele respective sunt montate la nivelul fiecarui tavan de pe fiecare etaj .In fiecare apartament tevile vor intra tot la nivelul tavanului si de acolo vor fi legate la fiecare calorifer(in cazul meu 4 calorifere- 3 camere si bucataria). Las deoparte estetica lucrarii si revin la partea practica:din punct de vedre tehnic turul va avea presiune si cadere in acelasi timp ca sa ajunga in calorifer, dar vin si va intreb returul va mai functiona tinind cont ca apa care va iesi din calorifer va trebui sa faca drumul invers, adica de la nivelul tevii de retur de la calorifer sa urce inapoi la nivelul returului(teava aflata la nivelul tavanului) de la coloana.Am incercat sa-i fac sa priceapa ca pentru un bloc de 8 nivele acesta solutie nu este buna, pentru ca nu va functiona perfect (parerea mea) decit, probabil, pina undeva la etajul 3-4, iar pentru ceilalti aflati mai sus ramine aceasi situatie, adica vom tremura in apartamente in continuare.Am avut o discutie cu noul cenzor din cauza faptului ca nu vreau sa platesc o lucrare de rezulatatele careia nu voi beneficia, dar bineinteles ca nu am ajuns la nici un rezultat.Ajutati-ma cum sa procedez in continuare: eu vreau sa-i fac sa inteleaga ca platim niste bani aiurea(si sunt o gramada)si nu vom avea rezultatul scontat.Nu stiu cine le-a aprobat acest proiect, nu stiu suma de plata a acesti lucrari, nu stiu nimic, si nu e vorba numai de mine, am mai intrebat si alti vecini , toti au ridicat din umeri si mi-au spus ca nu stiu nimic.Ce pot sa fac? Unde sa ma duc? Nimeni nu spune nimic dar ne trezim cu suma de plata, nu am nici un control, nu stiu cit ma costa pe mine lucrarea,nu stiu daca banii respectivi acopera si lucrarea din apartament? Sunt o multime de semne de intrebare la care nu imi raspunde nimeni, parca suntem la SRI, totul este secret.Ajutati-ma cu un sfat. Va mutumesc ca ati avut rabdare sa-mi cititi lunga "compunere".
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 14 Octombrie 2008
Va multumesc pentru raspunsurile atit de rapide.Singurul lucru pe care pot sa-l fac este sa cer toata documentatia aferenta acestei lucrari.Dar probabil trebuie sa fac o cerere in scris catre presedintele si cenzorul asociatei,dar ma gindesc sa o trimit prin posta cu aviz de primire pentru ca nu am certitudinea ca daca ma duc cu ea la usa respectivilor o sa mi-o si primeasca.Dupa zvonurile care circula printre vecini, tot ce tine de introducerea tevilor in apartament si legarea caloriferelor este o alta mincare de peste, scuzati expresia, adica fiecare mai trebuie sa scoata din buzunar alti bani pentru aceasta distractie.Vreau sa va mai spun ca am fosta amenintata cu darea in judecata daca nu platesc sumele respective, desi le-am spus ca platesc numai dupa ce o persoana abilitata ma va convinge ca aceasta instalatie va functiona.Dar cu parere de rau nu am cu cine sa discut, nimeni nu ma baga in seama, lucru care ma duce la gindul ca totusi ceva "pute" in aceasta afacere.Sa va mai dau in exemplu: suma pe care o am de plata pentru partea comuna este undeva in jur de 20.000.000 lei vechi, suma care mi se pare imensa, la care probabil se mai adauga si partea mea din apartament.Normal trebuiau sa ceara mai multe oferte, dar nu stiu daca s-a procedat in acest fel.O sa va tin la curent cu problema , o sa trimit o adresa scrisa asociatiei, sa vede, daca voi primi si raspuns.

musac a scris:

felix34 a scris:

anumiti unii, care habar nu au "cu ce se maninca" instalatiile de incalzire, isi dau cu parerea intr-un domeniu in care habar nu au, incurcind mai mult decit sa lamureasca

ai dreptate...si unul lapusneanu zise..multi da...si avea dreptate
bine macar ca recunoasteti ca faceti parte din cei multi:P
in cazul instalatiilor cu distributie superioara, se merg cu ambele tevi (tur si retur) pe la partea superioara a peretelui, dindu-se o panta ascendenta ambelor tevi catre coloana comuna, in cazul de fata
nu stiu unde ati vazut dvs instalatii de incalzire in care returul sa "mearga" pe la vecinul de dedesubt, dar acea instalatie sigur era "proiectata" de un "inginer" ca dvs si executata de cofetari sau bucatari, ca un instalator sigur nu putea mina sa execute o asa timpenie
PS bine macar ca v-ati recunoscut in replica mea =D>... sincer, nu ma asteptam la asa ceva din partea dvs :))
:offtopic: interventie moderator
@ musac
@ felix34
Pe forum se discuta ideea si nu persoana. Replicile offtopic pot fi date si prin intermediul mesajelor private.
De asemenea, nu cred ca in urma raspunsurile date de catre dvs se justifica un asemenea comportament la adresa unuia sau altuia dintre dvs.
Va rog sa respectati Regulamentul de postare pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața ! de vreov 5 ani aceeași problemă .locuiesc ... DAIO DAIO Bună dimineața ! De vreov 5 ani aceeași problemă .Locuiesc într-un bloc la etajul 7 /8. Vecinul de deasupra nu mai locuiește în apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Repartitoare ultimul etaj arsenik33 arsenik33 Locuiesc la etajul 10 si ma confrunt cu diverse probleme. Cea mai recenta e ca asociatia de proprietari a propus efectuarea unui bypass la caloriferele celor ... (vezi toată discuția)