avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sprayul paralizant sau cu piper.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sprayul paralizant sau cu piper.

Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii??
Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi spargatori sau de "copii teribilisti" pentru a se distra.
Am un prieten caruia i s-a administrat spray cu piper in "mufa":P...fara niciun motiv,acesta s-a dus la politie. Cel care a dat cu spray a spus ca s-a aparat pentru ca, chipurile prietenul meu s-ar fi intreptat spre el cu gandul de a-l ataca.Agresorul a scapat mintind, iar prietenul meu a fost avertizat sa aiba grija pe viitor sa nu mai atace pe nimeni .
Cat de penibila e situatia?? De ce s-ar fi dus cel cu spray-ul in ochi la Politie sa declare ca a foist agresat oarecum, dar totusi, agresorul adevarat a avut mai multe de castigat, mintind. De aici si subiectul anterior postat in legatura cu "marturia mincinoasa"
Deci, oricine poate detine un spray paralizant?Daca da, eu zic ca trebuie intai evaluat psihic sa vada daca se incadreaza celor care chiar il folosesc in mod de autoaparere si nu in scop de distractie sau chiar de a face rau.
Cel mai recent răspuns: simonna38 , utilizator 18:26, 20 Iulie 2018
Din cate retin eu , spray-ul paralizant de orice fel se cumpara cu cartea de identitate de catre o persoana majora.
Nu trebuie facute verificarile care se efectueza pentru obtinerea permisului de port-arma.
Deocamadata acestea sunt prevederile legale.
Deci pe baza buletinului se poate procura un spray paralizant fara alte teste sau , ma rog..permis. Am inteles.
Atentie la incadrare. Spray-ul paralizant nu e acelasi lucru cu cel lacrimogen/cu piper.
Sunt doua situatii total diferite.
Vedeti aici:
[ link extern ]
Cel paralizant este altceva si se foloseste doar de armata, trupe de interventie, etc.
Spray-ul cu piper/lacrimogen se cumpara fara nici un act la magazinele specializate, ca si cum ai cumpara paine. Legea nu stiu ce spune, dar asa se vinde ti-o zic sigur pt ca am cumparat de la doua magazine in acest fel.
DA, am inteles. Chiar m-am informat mai bine si poti achizitiona un spray lacrimogen/piper de la magazine specializate. Faza e ca sunt o groaza de site-uri pe care se vand spray-uri paralizante..deci..in fine, cel cu piper, cat de eficient este? cunoaste cineva efectele? Pentru ca pe ambalaj , in prospect scrie ca va pune agresorul intr-o situatie foarte neplacuta, dar cate sanse sunt ca acel agresor daca e inarmat cu cutit, in urma aplicarii de spray in "mufa" , cate sanse sunt ca si asa, afectat de acel spray, sa dea cu cutitul in stanga si in dreapta , existand clar riscul de a te rani pana sa apuci sa fugi. Eventual dupa ce-i aplici un jet, sa-i ii dai si un sut acolo unde-i vine greu voinicului(cred ca tot autoaparare se numeste, mai ales cand esti atacat) apoi sa fugi.
Deci, in prospect poate sa scrie orice, dar, oare sunt eficiente?

Alte discuții în legătură

Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Spray lacrimogen folosit pentru autoaparare aanna aanna Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este legala folosirea spray-ului lacrimogen de o persoana fizica cu scopul de a se autoapara. Ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)
Utilizarea sprayului paralizant Raluca D. Raluca D. Bună ziua, Sunt o biciclistă care s-a săturat să fie agresată verbal pe stradă, zi de zi. În aceeaşi situaţie sunt sute de alte bicicliste, doar ... (vezi toată discuția)