avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebare despre modificarea aerisirilor din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebare despre modificarea aerisirilor din apasrtament

Locuiesc la ultimul etaj si am desfiintat aerisirea de la bucatarie. Vecinii de desupt vor sa ma reclame. Am intabulare facuta fara aerisire , toate aceste sunt facute de 4 5 ani . Pot fi tras la raspundere?
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
Gabitzu89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 01:29, 6 Ianuarie 2012
Gabitzu89 a scris:

Locuiesc la ultimul etaj si am desfiintat aerisirea de la bucatarie. Vecinii de desupt vor sa ma reclame. Am intabulare facuta fara aerisire , toate aceste sunt facute de 4 5 ani . Pot fi tras la raspundere?

Dvs. locuiti intr-un condominium, nu la "casa cu gradina". Adica proprietatea Dvs. este intrinsec legata de celelalte patri constructive ale cladirii.
In context ce ar fi ca vecinul de la parter sa ocupe casa scarii, ori sa darime scarile de acces?
Ori daca credeti ca am sarit calul, sa taie si sa scoata toate coloanele care depasesc nivelul construit al proprietatii sale?
Daca ati fi locuit la parter si daca hornul de aerisire nu ar fi fost utilizat si pentru aerisirea subsolului tehnic, atunci chiar si fara acordul vecinilor pe verticala, dar cu acordul proiectantului, v-ati fi putut legal sa ocipati suprafata acestui "inutil" horn.
Asa sunteti chiar ffff bun de tras la raspundere, nu numai civila....
Teoretic da, puteti fi tras la raspundere, insa constatarea incalcarii legii, promulgata ulterior aparitiei modificarilor in apartament, precum si acceptul privind accesul agentului constatator in locuinta dvs este la latitudinea dvs. Bafta!
lupul905 a scris:

Teoretic da, puteti fi tras la raspundere, insa constatarea incalcarii legii, promulgata ulterior aparitiei modificarilor in apartament, precum si acceptul privind accesul agentului constatator in locuinta dvs este la latitudinea dvs. Bafta!

Model de promovare a comportamentului CIVIC in România!
BRAVOS!!!
D-le Baescu eu am primit autorizatia de la distrigaz pentru reteaua de gaze necesara centralei termice cu conditia sa refac in 30 zile aerisire de sus din bucatarie, era astupata de vechiul proprietar. Deci fara aerisire nu se da autorizatia pentru instalatia de gaze.
Pericolul nr.1 este scurgerile de gaze si aerisirea gazelor pentru evitarea exploziilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)
Necesitate reala conform normelor pentru aerisire si priza de aer intr-o bucatarie? AntiSecretare AntiSecretare Buna ziua, Context: - apartament aflat in renovare - bloc anvelopat, construit din placi de beton armat - geamuri termopan - in bucatarie exista deja 2 ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)