avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost virata 1/3 din suma salariala in contul bancii respective, mie ramanandu-mi in cont 2/3 din salariu. La momentul cand am vrut sa-mi ridic restul sumei , am constatat ca am contul blocat, fapt in urma caruia am facut o cerere de deblocare. Mi s-a deblocat contul dar mi-au fost retinuti inca 1/3 din ce-mi intrase in cont in urma platii facute catre banca care-mi pusese poprirea. Deci mi s-a facut o dubla poprire, in final eu luand 1/3 din salariul meu. Ce pot face in cazul acesta?
Ce solutii am ca sa nu mi se mai blocheze contul, si ca banca de la care-mi iau salariul pe card sa nu -mi mai ia inca o data 1/3 din ce mi-a mai ramas de fapt in urma platii de catre angajatorul meu, bancii la care am datoria?
Cel mai recent răspuns: magyari , utilizator 11:10, 19 Decembrie 2011
Buna ziua,

in mod clar modul in care a procedat banca este nelegal. Din pacate solutiile la instanta se obtin forte tarziu astfel incat in situatia dvs. cel mai bine ar fi sa mergeti in audienta la seful filialei de unde va ridicati banii. Explicati ce s-a intamplat si solicitati restituirea a 1/3 din salariu. Spuneti-i ca daca nu va proceda in acest mod va veti adresa instantei de judecata.

Avocat Costi Boncu
Nu cred ca o atitudine ostila, amenintatoare, venita din partea unui debitor, este cea mai buna solutie. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca executorul (bancar sau judecatoresc) infiinteaza poprire pe veniturile realizate, in cuantum de 1/3, acesta fiind doar o masura care se ia in cadrul procedurii. O alta masura constituie blocarea tuturor conturilor debitorului, care poate sa aiba si alte sume de bani (donatii, viramente din strainatate etc).

In momentul in care are loc dubla retinere, debitorul trebuie sa ia legatura de urgenta cu executorul. Ideal ar fi sa mearga cu adeverinta de salar + dovada ca in cont se vireaza doar salariul (ex extras de cont pe ultimele 3-4 luni) si sa solicite deblocarea (ridicarea popririi) contului. In momentul in care executorul va vedea ca se retine atat la sursa, cat si de catre banca in baza poprii instituite pe cont, cu siguranta va debloca contul. Daca nu, abia dupa aceea sa va ganditi la actionarea in judecata, pentru ca altfel riscati sa aruncati bani degeaba.

Inainte sa se afirme faptul ca s-a procedat ilegal, trebuie avut in vedere faptul ca nici tertul poprit (anagjatorul debitorului) poate nu si-a respectat obligatia de a comunica un raspuns la adresa de infiintare a popririi, precum si banca unde incaseaza salariul (tot tert poprit) nu formuleaza raspuns. Astfel in foarte multe cazuri executorul afla foarte tarziu ca s-a infiintat poprire atat la angajator, cat si pe cont. Solutia este deci sa luati legatura cu executorul si sa-i explicati ce s-a intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)