avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM- Observaþii REVISAL 5.0.8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM- Observaþii REVISAL 5.0.8

IMPORTANT !!

Angajatorii, care au efectuat cel puţin o depunere pe versiunea HG 500/2011 şi nu au nici un fel de modificări faţă de varianta depusă anterior (ne referim la modifcări salariale , sporuri exprimate în procente şi altele) , nu au obligaţia retransmiterii Revisalului până la data de 15.12.2011.

Cei care şi-au instalat Revisal 5.0.8 şi nu au decât modificări ale codului Cor prin instalarea aplicaţiei, nu au nici un termen pentru depunerea revisalului actualizat doar prin codurile Cor. Acestea pot fi depuse ulterior datei de 15.12.2011

- Rugăm angajatorii cărora la transmiterile online sau la ghişeul ITM le apare eroarea: "data încheierii contractului nu poate fi ulterioară datei consemnării" să procedeze după cum urmează : să efectueze o corecţie a datei consemnării /datei la care produce efecte doar pentru contractele la care apare eroarea , să genereze din nou fişierul .rvs precum şi să-l retransmită online sau la ghişeul ITM.

- Conform HG 1105/2011, în registrul de evidenţă al salariaţilor în format electronic se vor trece salariul de bazã lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevãzute în contractul individual de muncã.
Menţionăm că sporurile care nu sunt cuprinse în contractul individual de muncă, nu se vor introduce în aplicaţia Revisal. Este bine ca sporurile să fie introduse în aplicaţia electronică Revisal exact cum sunt trecute în contractul individual de muncă , adică dacă în contractul individual de muncă avem exprimat un spor în procente, în aplicaţia revisal va trebui să-l trecem în procente, dacă este exprimat ca valoare, se va trece şi în revisal ca valoare. Vor exista şi cazuri de excepţie, adică sporuri exprimate în procente, dar care nu se calculează raportate la salariul de bază lunar brut , acelea se recomandă să rămână ca valoare până la apariţia unei alte versiuni care să reglementeze această situaţie.

Data la care se produc efecte reprezintă data de la care intră în vigoare contractul individual de muncă sau modificările intervenite prin acte adiţionale (în cazul adăugării unui contract nou, această dată este egală cu data începerii activităţii salariatului, în cazul actelor adiţionale această dată este egală cu data de când intră în vigoare modificările intervenite prin actele adiţionale respective)

[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 19 Decembrie 2011
Mie pare corect ceea ce au afisat cei de la ITM Harghita ...=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data instalare noua versiune revisal 5.0.8 ContSters230435 ContSters230435 1) Care este termenul legal pana la care trebuie instalata noua versiune 5.0.8? 2) Dupa ce facem instalarea trebuie retransmis fisierul [b].rvs[/b] catre itm ... (vezi toată discuția)
Noua versiune revisal 5.0.8 Cornel  Vasile Cornel Vasile In data de 06.12.2011 a aparut pe www.inspectiamuncii.ro , versiunea nouă a aplicaţiei Revisal conform Hotărârii de Guvern nr. 1.105/2011 prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Revisal 5.0.8 alexandra24 alexandra24 este gresit daca transmit azi decat o incetare de cim si nu actualizez si sporurile in procent,pe care as vrea sa le transmit in alta zi? (vezi toată discuția)