avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca

Buna ziua. Lucrez in invatamant, cu contract de munca pe durata determinata, iar saptamana trecuta am primit prin posta o instiintare prin care mi se comunica "datorita faptului ca ati lipsit nemotivat Consiliul de Administratie a hotarat incetarea oricarui acord de munca intre unitate si D-voastra. Termenul de contestatie este cel stabilit prin lege.". Mentionez ca am avut cerere de concediu fara plata din data de 17.11.2011 pentru o luna, serviciul secretariat comunicandu-mi verbal in data de 20.11.2011 ca a fost aprobata. In plus, se putea solutiona acest conflict pe cale amiabila, tinand cont de faptul ca am 25 de zile neefectuate din concediul legal de odihna.
Daca depun contestatie, tinand cont de cele expuse mai sus si de faptul ca in hartia primita nu este expus temeiul juridic si nici termenul si instanta la care poate fi contestata, nu s-a efectuat o ancheta disciplinara, ce sanse am si cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 19 Decembrie 2011
Invocati prevederile art. 62 alin. 2 Codul muncii - in cazul dvs. este nula absolut deoarece nu se precizeaza termenul in care poate fi contestata, instanta la care se contesta, nu exista o motivare de drept (admitand totusi ca este o motivare de fapt). Solicitati de asemenea sa va fie remis raspunsul la cererea dvs. din 17.11.2011 si modul cum va fost adus la cunostinta.
Daca ati ramas in concediu fara plata incepand cu data de 17 noiembrie,
respectiv inainte de a vi se comunica raspunsul la solicitarea facuta,
aveti si Dvs. o parte de vina. Mai mult, solicitarea unui concediu fara plata
pentru o perioada relativ mare, poate ca ar fi fost oportun a se discuta, cu seful
ierarhic superior, inaintea depunerii cererii.
Daca intentionati sa faceti contestatie, ar fi bine sa consultati, mai intai, regulamentul
de ordine interioara.
In Regulamentul de ordine interioara scrie:
Art.29. Pentru rezolvarea unor probleme personale stringente,catedrele didactice se
pot invoi conform legii si in urmatoarele conditii:

prin suplinirea cu cerere
concediu fara plata in conditiile legii;
orice absente nemotivate atrag dupa sine aplicarea legislatiei in vigoare.
Ceea ce ati primit nu este o decizie de concediere pe motive disciplinarea , ci doar instiintare care nu are niciun efect juridic ....perioada in care ati lipsit nemotivat care este ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca florin96 florin96 Perioada absentata de la serviciu a fost 01-06 ianuarie (01, 02, 03, 04 sarbatori). Pentru cele doua zile de lucru succesive nemotivate se poate desface legal ... (vezi toată discuția)
Scutire de la serviciu pentru prezentarea la instanta silvia77 silvia77 Buna ziua. Trebuie sa ma prezint la un proces pe conflicte de munca dar eu in ziua respectiva trebuie sa fiu la serviciu. Am incercat sa imi iau concediu de ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare clasa a 12 - absente. maritimu12 maritimu12 La terminarea primul semestru am fost anuntat ca am fost exmatriculat totalizand un numar de 200 absente dintre care 97 nemotivate.Am primit mustrare si ... (vezi toată discuția)