avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... EXERCITAREA AUTORITATI PARINTESTI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

EXERCITAREA AUTORITATI PARINTESTI

intro hotarire de divort sa acordat exercitarea autoritati parintesti unia dintre parinti, iar celuilalt isa acordat dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a minoruli , ce insemnatate are acest drep ? dca cel careruia isa acordat autoritatea parinteasca decide sa plece intr-o alta tara, dupa cum am inteles ca ar avea intentia , cel cu dreptul la veghere ,ce posibilitati mai are asupra modului de crestere si educare ,am cerut in mod sxpres sa se dea custodie comuna , dar judecatorul ma intrebat cum se poate da custodie cumuna daca minora locuieste cu mama iei in alt imobil , nu inteleg custodia comuna se da numai celor care locuiesc in acel imobil , atunci posibil sa nu mai fi necesara acea custudie comuna , in principiu eu am cerut sa mi se dea custodie comuna si nu misa dat , specificindui judecatorului ca nu sunt deacort sa poata pleca , mama inpreuna cu minora din tara , fara acordul meu , si totusi in minuta data de jude , in care am am solicitato , spuna ca ;INCREDINTEAZA EXERCITAREA AUTORITATI PARINTESTI PRIVIND PE MINORA MAMEI IAR TATAL PASTREAZA DREPTUL DE A VEGHEA ASUPRA MODULUI DE CRESTERE SI EDUCARE A MINOREI aceasta hotarire este data dupa noul cod sau dupa vechiul caod ? ii da posibilitatea mamei de a pleca in alta tara cu minora fara acordul tatalui ? Va multumesc pentru elucidarea acestei interpretari !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 19:59, 19 Decembrie 2011
:-/:secret: V-a spus un judecator „cum se poate da custodie cumuna daca minora locuieste cu mama iei in alt imobil”? Fara suprarare dar judecatorul ala este :hammer:.:hammer:

Nu stie care este diferenta intre stabilirea domiciliului minorei si custodia comuna?

Exista cateva precedente CEDO precum si legea protectiei copilului care interzic parasirea tarii fara acordul tatalui necustodian, totusi exista de asemenea legea libertatii de circulatie care permite. Practica nu este foarte unitara la nivelul politiei de frontiera.

Parerea mea este sa depuneti o noua cerere pentru acordarea custodiei comune si sa va angajati un avocat care sa ii explice judecatorului ce e aia custodie comuna:rtfm:.

Pentru a sti ce inseamna exercitarea autoritatii parintesti in comun cititi aici: [ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna si exercitarea autoritati parintesti sperantagabi sperantagabi avind in vedere ca nu sunt deacort cu pronuntarea sentintei de divort ,cu privire la incredintarea minorei, adica sa dispus / incredintarea EXERCITARI ... (vezi toată discuția)
Acordare custodie de buna credinta ana2015 ana2015 Buna seara. Ce se intampla si cum se procedeaza cand o mama(necasatorita cu celalalt parinte) vrea sa acorde custodia minorului tatalui acestuia? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)