avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs - proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs - proces civil

De la ce data curge termenul de recurs intr-un proces civil? De la data la care am primit copia dispozitivului hotararii sau de la data la care mi se comunica hotararea?
Mentionez ca am un proces si inainte sa mi se comunice hotararea propriu zisa, am cerut o copie dupa dispozitivul hotararii.....pentru a stii ce s-a hotarat in cauza.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anton Mutu , Avocat 22:00, 19 Decembrie 2011
de-la data in care se comunica hotararea....
Formularea codului civil este clara: termenul de declarare a recursului curge de la data comunicarii hotararii. Chiar daca ati luat cunostinta de dispozitivul hotararii, cat timp nu cunoasteti si considerentele hotararii este dificil de formulat cale de atac.
In opinia mea, in situatia de fata va incepe sa curga termenul de recurs din momentul comunicarii hotararii.
Art. 301. - Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minuta in civil - curge termen pentru calea de atac sau nu? laviniacamelia laviniacamelia Buna ziua, dragi colegi! Asa cum arata si titlul, am o dilema privitoare la valoarea pe care o are semnarea de primire pentru minuta hotararii in civil, ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare feel feel Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu o contestatie in anulare. Am introdus o contestatie in anulare pe motivul ca procedura de citare nu a fost ... (vezi toată discuția)
Durata recurs dan944 dan944 Care este perioada in care se poate face recurs dupa pronuntarea unui proces civil? (vezi toată discuția)