avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... refuz restituire imprumut fara acte -abuz de incredere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

refuz restituire imprumut fara acte -abuz de incredere ?

in cazul unui salariat care scoate un credit de cateva mii de euro pe numele sau si da imprumut suma respectiva de bani patronului pentru a salva afacerea (acesta a fost motivul la acea data) dar dupa 3 ani persoana respectiva refuza sa ii inapoieze banii sau sa stea de vorba cu el ...se poate face plangere pentru abuz de incredere sau inselaciune (in acest caz inducerea in eroare ar stabili proc/inst daca exista )?
Nu are dovada ca a dat banii decat martori ,nu a intocmit vre un act "mergand pe incredere"
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 15:47, 30 Iunie 2010
In acest caz dovada cu martori este insuficienta, fiind necesare si inscrisuri doveditoare. Actionati-l la instanta civila, in penal nu cred sa aveti sanse pentru faptul ca nu avem infractiune. Poate omul va recunoaste datoria, poate nu. Aveti grija totusi la termenul de prescriptie, scurgerea celor 3 ani ar putea sa stinga dreptul dvs. de a mai pretinde restituirea datoriei.
Infractiunea de abuz de incredere are ca obiect material un bun mobil.
In lipsa acestuia , nu sunt intrunite conditiile esentiale pentru a subzista fapta.
In lipsa unui inceput de dovada scrisa, greu veti recupera suma de bani imprumutata.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
este o problema care merge strict pe civil, fiind vorba de un contract de imprumut. problema dvs este destul de serioasa avand in vedere ca dovada cu proba testimoniala de regula nu se admite pentru dovedirea unei sume mai mari de 0,25 bani. ar trebui sa luati legatura cu un avocat pentru a rezolva aceasta problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut maria.dinca maria.dinca am imprumutat acum un an si jumatate 1500 de euro unei persoane care m-a ajutat intr-o imprejurare si fata de care ma simteam obligata. de atunci ma tot duce ... (vezi toată discuția)
Escrocherie Maiglo Maiglo Bună seara, Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati addrianno addrianno buna..va cer ajutorul intr-o situatie delicata.am imprumutat o suma de bani unui '' prieten'' cel putin asa il consideram.din pacate acum refuza sa mi-i ... (vezi toată discuția)