avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data pensionarii anticipate, data incetarii CIM
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data pensionarii anticipate, data incetarii CIM

Mama mea si-a depus dosarul de pensionare anticipata in august 2011. Pana in prezent nu a primit decizia(decembrie)
Care este data cu care iese efectiv la pensie: data depunerii cererii? data deciziei? data de la care a indeplinit conditiile de iesire la pensie?
Din 2012 intra in vigoare un alt CIM, se pare ca mai dezavantajos pt ea(fara prime, salarii compensatorii,etc.); cum trebuie sa procedeze pt a iesi la pensie pe actualul CIM?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters230435 , utilizator 19:05, 23 Decembrie 2011
nu conteaza ce CIM are
modul de calcul al pensiei s-a schimbat de anul acesta
daca dosarul de pensionare a fost depus in august... curios
sa mearga la casa de pensii unde a depus dosarul si sa vada ce se intampla
pentru pensia pt limita de varsta stiu ca data cu, care iese efectiv la pensie este data depunerii cererii; pt anticipata sper sa fie la fel
Care este data cu care iese efectiv la pensie: data depunerii cererii? data deciziei? data de la care a indeplinit conditiile de iesire la pensie?

Decizia isi va produce efecte de la data incetarii a contractului de munca, mama dv. avand obligatia sa se prezinte cu decizia de incetare la casa de pensii.
1. - Fiind vorba de pensie anticipata se va emite decizia de pensionare dar ea nu va fi pusa in plata decat dupa ce mama se duce la Casa de Pensii cu decizia de incetare a contractului individual de munca (CIM).
- Incepand cu data incetarii CIM va primi pensia, conform deciziei emise de Casa de Pensii.

2. Perioada cat a mai lucrat dupa depunerea cererii de pensie se va lua in calcul la stagiul de cotizare la data cand pensia anticipata se va transforma in pensie de limita de varsta.

3. Data pensionarii este data inscrisa in decizia de pensionare anticipata iar punerea in plata se va face, cum am spus, dupa incetarea CIM actual.
Care este mai exact data deciziei si care este data incetarii CIM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare drepturi pensie anticipata partial andreasschro andreasschro Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial in august 2013. In noiembrie 2013 am primit decizia de pensionare in care scrie ca daca nu contest in 30 de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala ancuta211 ancuta211 Mi a fost respinis dosarul de pensie pt limita de varsta si mi au spus ca ma incadrez la pensie anticipata partiala.Ma intereseaza de la ce data se va lua in ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare urgent! Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta cu reducere varstei standard ... (vezi toată discuția)