avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

Mi a fost respinis dosarul de pensie pt limita de varsta si mi au spus ca ma incadrez la pensie anticipata partiala.Ma intereseaza de la ce data se va lua in considere intrucat eu la indicatia celor de la casa de pensii am depus initial dosarul pt limita de varsta, apoi a venit raspunsul ca nu ma incadrez la limita de varsta ci la anticipata.Acum tb sa redepun dosarul , mi se va lua in calcul de la data la care am depus initial dosarul sau din data in care voi solicita pensia anticipata?De asemenea eu sunt angajata , cum am depus dosarul pt limita de varsta initial nu mi am incheiat contractul de munca pt ca nu eram sigura dc mi se va aproba.Acum pt anticipata tb sa inchei contractul de munca in ziua in care solicit acest tip de pensie?Si o alta nelamurire pe care o am...cat timp tb sa astept iarasi solutionarea, am asteptat aproape 2 luni de la momentul la care am depus pt limita de varsta, cum se considera acum..practic o iau de la capat, iarasi tb sa astept 45 zile minim?De cand se pune in plata pensia anticipata?Mentionez ca am depus initial pt limita de varsta dosarul intrucat cei de la casa de pensii l au analizat si mi au spus ca ma incadrez la limita de varsta.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:36, 26 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Caculul se va face de la data depunerii dosarului pentru pensie anticipata partiala.
Plata se va face de la data incetarii CIM.
1. - Depuneti un nou dosar pentru pensie anticipata partiala.
- Pensia se va acorda de la data depunerii actelor la Casa de Pensii.

2. Pensia anticipata partiala se pune in plata dupa ce duceti la Casa de Pensii dovada ca ati incetat contractul individual de munca (decizia de incetare).

3. - Asadar, daca doriti si aveti posibilitatea, puteti sa lucrati pana vi se va comunica decizia de pensionare (care poate dura iar 45 de zile).
- Perioada pe care o veti lucra pana la comunicarea deciziei de pensionare se va valorifica in momentul in care veti trece la pensie pentru limita de varsta (se va recalcula pensia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate decizii de incetare a cim trebuie depuse la casa de pensii ?! silvia2014 silvia2014 Buna seara !Am fost profesor .Am depus dosar pt. pensionare anticipata partiala (cod P10) in 02 sept.2013. La limita de varsta trebuia sa ma pensionez la 15 ... (vezi toată discuția)
Dilemă decizie pensionare Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta la casa de pensii iar pe ... (vezi toată discuția)
Decizia de pensionare deea_nov deea_nov Buna seara. Ma aflu in urmatoarea situatie si am nevoie de un sfat. O angajata primeste in urma depunerii dosarului pentru pensie anticipata decizia de ... (vezi toată discuția)