buna ziua.
o discutie cu si despre apa de ploaie. Fratilor in toata tara este la fel problema este alta - cat platim si modul de calcul la ce platim. In constanta se plateste doar la suprafata construita si vezi in acceptiunea RAJA apa de ploaie este colectata si varsata in proportie de .......?% in canalizare. Deci noi platim un serviciu. Pana in 1993 am avut fosa nu canalizare stradala si nu plateam acesta apa de la Dumnezeu, dupa 93 platim apa consumata, apa deversata menajera si apa de ploaie. Dupa cate stiu eu la bloc este la fel cu apa de ploaie, cu diferenta ca se imparte pe numarul de apartamente.Este bine sa faci o discutie cu cei de la apa si canalizare sa vezi modul de calcul si plata a acesteia.
De curiozitate a sa ma uit mai atent pe factura, pentru ca in Constanta de cel putin 3 luni nu prea a plouat.
Exact asta este problema mea, ca ei te obliga sa platesti indiferent daca ploua sau nu, stiu exact modalitatea de calcul, tocmai aceasta mi se pare ilegala si abuziva, primul refuz la plata al acestei ape meteorice a fost intemeiat tocmai pe aspectul ca nu a cazut un strop de ploaie intreaga luna "aspect de altfel de notorietate, si care poate fi probat cu verificari la statia meteo care exista in oras". Nu exista posibilitate de comunicare cu ei, duc o politica de forta. Mai mult decat atat, verbal ni s-a comunicat ca se poate ajungel la "mica intelegere" cand vor ei, adica o luna doua mai lasa din cantitate, dar cand au plan de tarif de realizat si nu se poate trebuie sa platim cei 2000 mc. problema e ca in septembrie a cam plouat, nu stiu cat, dar am refuzat si de aceasta data plata celor 2000 mc, pe motiv ca nu exista o justificare reala a seviciului prestat pentru acea cantitate. Daca pot demonstra ca de pe terenul nostru au colectat 2000 mc apa de ploaie, si tinand cont ca am semnat contractul, atunci (numai in aceste conditii) as accepta plata, altfel totul mi se pare absurd. Se presupune ca platesc servicii prestate, ori daca nu presteaza...nu sunt platiti. Asa inteleg eu!
~ final discuție ~