avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pareri si....avocati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pareri si....avocati

Redau mai jos inceputul unui contract de inchiriere facut la notar:

"Subsemnata PopaC. domiciliata............in calitate de propietara a imobilului ............inchiriez d-nului Ionescu B., avand calitatea de chirias, acest imobil pe perioada de 10 ani cu destinatia de croitorie.
Obligatiile partilor:
1. Chiriasul se obliga sa nu subinchirieze acest imobil altor persoane fizice sau juridica............."

In anul in care s-a incheiat contractul, chiriasul avea impreuna cu sotia o asociatie familiara. La cateva luni de la inchirierea imobilului cei doi si-au infiintat o societate comerciala SC Papiota SRL, avand ca obiect de activitate tot croitorie si care isi desfasoara activitate in cadrul imobilului mai sus mentionat.

*Un avocat mi-a spus ca pot cere rezilierea contractului pe motiv de incalcare a clauzei, adica chiriasul fiind acum persoana juridica reiese ca a subanchiriat imobilul....

* Un alt domn avocat mi-a spus ca nu a inalcat clauza cu subanchirierea deoarece tot chiriasul Ionescu B. patronul firmei infiintate, mai bine zis transformarea din AF in SC, si este un continuator.

Dvs. ce parei aveti???
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 222dani , utilizator 19:38, 17 Octombrie 2008
Revin la acest subiect si va sfatuiesc (chiar daca pozitia mea a fost ca nu se incalca clauza)sa sustineti ca acel contract de chirie s-a facut in consideratia persoanei chiriasului , adika sa evitati discutiile cu privire la activitatea trecuta in contract. Pina atunci poate cereti o evacuare a societatii Papiota pina la urma cum functioneaza ea acolo?Cu siguranta la Registru a dus vreun contract de comodat.
Cred ca mai degraba merge la o negociere cu omul, ii preyinta situatia, ca a dat cuiva in chirie si acum e altcineva acolo, incearca sa-l convinga.

Doamna, notarul acela nu are el vreo vina, el nu tine poartea unuia sau altuia, daca voiati sa fiti aparata si dv. atnci mergeati la un avocat... el va apara interesele, el va face contracte personalizate, cu posibilitati de renegociere a chiriei si conditiilor din contract...
Eu nu as cauta sa reziliez contractul pe o idee care nu merge, care nune motiv de reziliere, daca as fi in locul dv... M-as supara, m-as oftica pe mine, m-as gandi ca nu sunt buna afacerista... dar nu as incerca sa reziliez un contract pe un motiv care nu e de reziliere...
Si daca eu chiar as pierde atat de mult, de 9 ori cat incasez, as merge la un avocat cu contractul, situatia de fapt, as vorbi cu acel chirias, as incerca sa negociez... as cauta o solutie care chiar functioneaza.
Pentru ca da, puteti motiva cum vreti dv., insa in functie de cum o faceti veti avea castig de cauza sau nu.
Si, slava domnului ca sunteti in Romania cu acel contract, ca Prin Franta, Germania, v-ati chinui toti acei 10 ani sa desfaceti contractul asta... :stunned:
romascanu a scris:

carmen silva a scris:

Multumesc, dar tot nu am inteles : care este raspunsul exact?

Ehei! Topicul acesta este un bun exemplu pentru cei care ar trebuie sa inteleaga ca un contract de inchiriere nu se scrie "pe genunchi" langa usa Administratiei Financiare si nici dupa modele de 2 lei luate de pe te miri unde. El ar trebuie sa fie gandit in functie de fiecare situatie particulara. Si cel mai bine il poate gandi (cunoscand implicatiile unei formulari ambigue) exact practicianul care s-a lovit in practica de asemnea balbaieli de prin contracte.

Corect!
Este un proverb, pe care il spuneam multora: "Daca nu ai un batran, cumpara-ti."
Acum acesta suna altfel " Daca nu ai un avocat? cauta unul care sa te reprezinte (sau sa te ajute, dupa caz).":wave:
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
ContSters42967, utilizator
Nu stiu in ce masura se aplica numai avocatilor....Cert e ca ne-am obisnuit sa cerem pareri unor neprofesionisti sau in mod neprofesionist... fi e ele pareri legale, medicale etc.
Cat mai mic e efortul depus pentru un lucru, cam atat de putin iese el bine...
Efortul fiind masurat in orice: timp, bani, energie, documentare etc.
Doamna avlil, sa inteleg ca aici unde cer pareri sunt neprofesionisti?
Nu mai inteleg nimic si simt ca sunt in ceata:-/
Am inteles ca cel mai bine ar fi sa incerc o renegociere de chirie cu chiriasul si asta ar fi varianta cea mai optima dintre altele....???
Dar eu va intreb: daca dvs. ati fi in locul lui nu v-ar aranja de minune aceasta infima chirie??? Atunci ce sens ar mai avea sa acceptati negocierea???
Si acum ma intreb pe mine: ce dracului tot incerc sa ma imbat cu apa rece????:(
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2008
carmen silva, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme contract inchiriere carmen silva carmen silva Am mai deschis acum ceva timp un subiect referitor la faptul ca am un contract de inchiriere incheiat in 2002. Pe vremea aceea respectivul chirias era persoana ... (vezi toată discuția)
Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)
Raspunsuri si opinii amaliamai amaliamai Buna seara Am inchiriat acum ceva timp un imobil ptr. a-mi desfasura activitatea de coafura. Am mers cu propietarul si an facut la un notar un contract unde ... (vezi toată discuția)