avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... INSCRIEREA COPILULUI IN CLASA 0
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

INSCRIEREA COPILULUI IN CLASA 0


Va intreb,in legatura cu acea aberatie a ministerului educatiei de a inscrie copilul in clasda 0 incepand cu anul scolar 2011-2012, desigur nu stie nimeni nimic exact, de la gradinita ni s-a spus sa incepem sa cautam o scoala pentru copil. Am cautat o scoala ,iar cei de acolo stiau si ei ceva dar asa vag ,nimic sigur"s-ar putea sa infiintam o clasa dar inca nu stim exact ,asteptam precizari mai exacte de la minister, in luna ianuarie 2012",deci e o harababura si nimeni nu stie exact ce o sa se intample. Ceea ce ma intereseaza pe mine e daca este obligatoriu sa il dau la scoala sau il pot lasa la gradinita? Copilul face 6 ani in luna iulie 2012, si zic ca cei nascuti innainte de 1 septembrie e obligatoriu la clasa 0. (CLASA ASTA 0 AR FI GRUPA PREGATITOARE DE LA GRADINITA).


Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:00, 24 Ianuarie 2012
Daca alegeti sa o lasati inca un an la gradinita va incepe scoala cu clasa pregatitoare, deci va face inca o data acelasi lucru (eu asa inteleg de aici), nu va intra direct in clasa I:


Elevii nascuti in anul 2005 reprezinta ultima generatie admisa in invatamantul primar fara sa fi fost in clasa pregatitoare, din anul scolar 2012 - 2013 aceasta devenind obligatorie, a declarat, marti (22 noiembrie), pentru MEDIAFAX, inspectorul general scolar, profesor Cristian Alexandrescu.

Copiii nascuti in 2005 vor fi admisi in clasa intai fara clasa pregatitoare, iar cei nascuti in 2006 vor intra in clasa pregatitoare.

Parintii vor avea de ales pentru copiii nascuti in intervalul 1 septembrie 2006 - 31 decembrie 2006 daca prelungesc inca un an in grupa mare sau daca cei mici merg in grupa pregatitoare. In cazul in care opteaza pentru prelungire, in anul scolar 2013-2014 vor intra in clasa pregatitoare, a adaugat inspectorul general scolar.

Legea Educatiei Nationale specifica faptul ca in clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar.


[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Sistemul national de invatamant preuniversitar cuprinde urmatoarele niveluri:
a) educatia timpurie (0-6 ani), formata din nivelul anteprescolar (0-3 ani) si invatamantul prescolar (3-6 ani), care cuprinde grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare;
b) invatamantul primar, care cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV
Secţiunea a 4-a
Învăţământul primar
Art. 29. – (1) Învăţământul primar se organizează şi funcţionează, de regulă, cu
program de dimineaţă.
(2) În clasa pregătitoare sunt înscrişi copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar. La solicitarea scrisă a părinţilor, a tutorilor sau a susţinătorilor legali, pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.
...
a) măsura introducerii clasei pregătitoare în învăţământul primar intră în vigoare începând cu anul şcolar 2012-2013;

Legea educatiei: [ link extern ]
Curriculum-ul educatiei copiilor din grupele pregătitoare.
Procesul educational al copiilor de 5-7 ani va fi orientat spre respectarea ritmului propriu de dezvoltare, spre satisfacerea necesitatilor cognitive, comunicative, socio-afective, motorii in parteneriat cu familia, scoala si alte institutii sociale
[ link extern ]
Sarbatori fericite!
L.C.
Multumesc pentru raspuns, deci daca nu il dau in clasa pregatotoare ,la gradinita oricum nu se mai face? Cam asta am inteles eu, asta insemnand ca pierde un an.
Pe forumul cadrelor didactice scrie ca tot doamne educatoare vor face cu micutii clasa pregatitoare.
La gradinita acesta este ultimul an cu grupa mare pregatitoare.

Daca aveti copilul in grupa mare, cred ca ar fi bine sa alegeti deja scoala la care vreti sa il inscrieti, in clasa pregatitoare desigur pentru ca e nascut in iunie 2006 :)


Update
Detalii referitoare la legea invatamantului:
"Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie. Ce vor invata copiii si cum vor fi evaluati"
www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii medii ? lenuta1968 lenuta1968 Bună ziua, Dacă am absolvit 10 clase + școala profesională de 1 an și jumătate iar după școala profesională am primit certificat de absolvire prin ... (vezi toată discuția)
Decontare gradinita - legea nr. 296/2020 Iulian_2021 Iulian_2021 Buna ziua, Copilul a implinit 6 ani in Ianuarie 2021, este inca la gradinita, as dori sa stiu daca beneficiaza de decontarea cheltuielilor cu educația ... (vezi toată discuția)
Invatamant: grupa 0 mfrincu mfrincu as vrea sa stiu daca au aparut normele de aplicare a legii invatamintului, si daca clasa 0 se va face la scoala sau la gradinita (vezi toată discuția)