avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... procuror
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

procuror

As avea si eu o intrebare, pentru cine se pricepe...daca termin o facultate de administratie publica si un master in drept civil sau penal as putea sa ma inscriu la institutul national de magistratura sa ajung procuror?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 10:17, 21 Decembrie 2011
7jellies a scris:

Va multumesc pentru informatii. ma surprinde faptul ca masterul nu se ia in considerare in acest caz, oare un master in drept nu echivaleaza cu anii de licenta?


Un an de master (care stim si noi cum se poate face in foarte multe locuri) nu are cum sa valoreze cat 4 ani de facultate de drept. Sau cat un doctorat.
Eu cred ca daca vrei sa fii magistrat e de bun simt sa ai cel putin licenta in drept.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
ContSters233449, utilizator
procmarci a scris:

Prietene, si cu ce-l ajuta pe user afirmatia ca nu este obligatorie pentru el bibliografia expusa de mine, cand el nu indeplineste cel mai important criteriu, cel de a fi licentiat in drept?
Oricum, trebuie stiut ca pentru a accede intr-o functie, trebuie cunoscuta legea care guverneaza acea meserie.


Nu-l ajuta cu nimic, dar daca tot ii dai peste nas si-i sugerezi sa ramana functionar public atunci macar da-i informatii corecte pana la capat.
E doar un sfat... asa... ca-ntre prieteni.;)
Plus ca, chiar daca a preferat sa intrebe decat sa se documenteze, totusi e pierderea lui, nu a ta.
7jellies a scris:

As avea si eu o intrebare, pentru cine se pricepe...daca termin o facultate de administratie publica si un master in drept civil sau penal as putea sa ma inscriu la institutul national de magistratura sa ajung procuror?
Va multumesc!


daca ai inceput facultatea de administratie publica, ai posibilitatea sa ceri transferul la specializarea drept, cu sustinerea examenelor de diferenta.
daca ai terminat deja facultatea de administratie publica, ai posibilitatea sa te inscrii la facultatea de drept, poate ai sanse sa intrii direct in anul 2, cu sustinerea examenelor de diferenta.

facultatea de drept este de 4 ani si este considerata studii de lunga durata.
facultatea de administratie publica este de 3 ani si este considerata studii de scurta durata. pentru a ajunge la studii de lunga durata in administratie publica ar trebui sa mai faci un master de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de inscriere la inm auditori floreamarius floreamarius sunt absolvent al facultatii de economie si administrarea afacerilor curs de lunga durata daca fac si masterul la drept pot sa ma inscriu la inm auditori (vezi toată discuția)
Ma ajuta masterul in drept? AndreeaCHR AndreeaCHR Sunt student la sociologie si vreau sa fac un master in drep. Cu acest master voi putea urma o cariera in drept? (vezi toată discuția)