avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... in Romania nu mai sunt respectate drepturile, ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

in Romania nu mai sunt respectate drepturile, instantele judecatoresti si CNCD isi declina competenta fiind ingradita de Curtea Constitutionala

La plangerea fundatiei HAND-ROM, inaintata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii cu privire la încetarea contractelor de muncă la primariile din mediul rural pentru asistenţii personali ai copiilor cu handicap, la care aveau dreptul în conformitate cu Legea 448 din 2006, aceasta isi declina competenta pe caracterul discriminatoriu al OUG 84/2010, admite discriminirea pe modul de aplicare diferentiat in mediul rural fata de copiii din mediul urban din jurisprudenta CNCD, claseaza dosarul, transmite punctul de vedere Guvernului si ANPH, calea de atac in termen conform Legii 554/2004 a conteciosului administrativ.
De mentionat ca, minorii cu handicap nemaibeneficiind de asistent personal, în condiţiile în care părinţii sunt în căutarea unui loc de muncă, nu au posibilitatea financiară de a angaja o persoană (pentru care trebuie sa completeze suma de indemnizatie cu taxele angajat+angajator) , copilul va fi privat de dreptul accesului la educaţie deoarece în şcolile publice nu este acceptat datorită handicapului sau nu face fata. Exemplul primariei Brăduleţ a fost urmat şi de primăriile Arefu, Corbeni, Albeşti, Băiculeşti, Cicăneşti, Cepari, Valea Danului şi altele. De asemenea sunt primării care au identificat resurse cca. 1000-2000 lei pentru plata taxelor la asistenţii personali. Este un abuz şi o discriminare ca pentru cca. 300 lei economie între indemnizaţie si salariul asistent personal să se facă o astfel de discriminare între copiii cu dizabilităţi din mediul urban şi rural. Aceasta va duce la abandonul şcolar al copiilor cu dizabilităţi şi totodată la scăderea şanselor de integrare a lor în comunitate, ca viitori cetăţeni cu drepturi depline . Nu vad unde este economia daca beneficiind de somaj, a fost grevat bugetul cu dublul sumei. Care este termenul de atac? Poate cineva sa sustina cauza la Curtea Constitutionala si in contecios administrativ ? Apoi se poate ataca la CEDO?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 21 Decembrie 2011
Ordonantele sau dispozitiile din ordonante care se consideră a fi neconstitutionale, precum si actele administrative cu caracter normativ care se consideră a fi nelegale pot fi atacate oricând.... art.11 alin.4 din Legea nr.554/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca cei care administreaza parcarile publice din ... Rosenberg Rosenberg Ce pot face daca cei care administreaza parcarile publice din Timisoara (TIMPARK) nu respecta normativele in vigoare la amenajarea locurilor de parcare pentru ... (vezi toată discuția)
Cerere primar dibuicli dibuicli pot contesta un raspuns negativ la o cerere facuta catre primar? (vezi toată discuția)
Anularea unui act administrativ teodorescusandu teodorescusandu Un Consiliu Local a emis doua hotariri in care unele dintre articole au fost declarate de catre CNCD(Consiliul National pt Combaterea Discriminarii)ca fiind ... (vezi toată discuția)