avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Cum pot face rost de sentinta judecatoreasca?
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Cum pot face rost de sentinta judecatoreasca?

Am fost parte intr-un proces pe care l-am castigat (conform informatiilor gasite pe portal just) dar, desi au trecut 6 luni de la emiterea sentintei judecatoresti, aceasta nu mi-a fost transmisa prin posta.
Cum pot face rost de aceasta, in afara modalitatii de a o solicita personal chiar la tribunalul in cauza? Locuiesc la distanta mare de orasul in care se afla tribunalul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:00, 21 Decembrie 2011
Faceti o cerere si o trimiteti prin posta si aratati ca nu vi s-a comunicat SENTINTA...Dar atentie daca este DECIZIE fara cale de atac, aceste hotarari nu se comunica partilor.B-)
Sunt 2 sentinte care nu le-am primit:
- plangere contraventionala amenda rutiera, la care solutia e "Admite plangerea...Irevocabila".
- contestatie decizie de sanctionare disciplinara, la care solutia e "admite contestatia".
Eu vreau sa le pun in aplicare: sa cer restituirea amenzii, respectiv plata sumelor retinute de angajator. Angajatorul sigur a primit sentinta dar probabil asteapta sa solicit eu punerea in aplicare a decizie judecatoresti.
Poate ridica alta persoana sentinta daca nici prin posta nu imi vor trimite?
Sentinta poate fi ridicata numai de catre petent,sau in cazuri speciale de catre persoana care detine procura din partea acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita neplata amenzi (amenzi anulate in instanta) Tasi Tasi Am nevoie de sfaturi pentru urmatoarea problema. In anul 2011 am primit proces verbal de constatare a contraventiei - lipsa rovinieta (5 la numar). Am ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta o hotarare judecatoreasca irevocabila? radusb2004 radusb2004 Buna ziua. Cum pot contesta o decizie judecatoreasca irevocabila? Si cat timp, de la pronuntarea sentintei, am la dispozitie pt a face asta? E vorba de ... (vezi toată discuția)
Proces castigat, apel pierdut emipop2892 emipop2892 Buna ziua, Anul trecut am dat in judecata Inspectoratul de politie judetean Timis pentru un proces de verbal care este nul. Am castigat procesul. Au ... (vezi toată discuția)