avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Proceduri si decizii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Proceduri si decizii

Carui compartiment dintr-o institutie publica ii revine sarcina sa intocmeasca organizarea controlului financiar preventiv, procedura de valorificare a elementelor rezultate in urma casarii, procedura de inventariere?
Va rog sa specificati daca e cazul si textul legal.
Va multumesc


Cel mai recent răspuns: calytul , utilizator 11:05, 24 Ianuarie 2012
In principiu, compartimentului financiar-contabilitate. Vezi Ordinul Ministerului finantelor nr. 1226/2003, si OMFP 522/2003.
va multumesc
Din comisia de valorificare a elementelor rezultate in urma casarii trebuie sa faca parte si juristul institutiei, unde se prevede acest lucru?
in conformitate cu OMFP 1753/2004 privind normele de organizare si efectuare a inventarierii elementelor de activ si pasiv, in conformitate cu pct 7,, Pentru desfasurarea în bune conditii a operatiunilor de inventariere, în comisii vor fi numite persoane cu pregatire corespunzatoare economica si tehnica, care sa asigure efectuarea corecta si la timp a inventarierii elementelor de activ si de pasiv, inclusiv evaluarea lor conform reglementarilor contabile aplicabile’’.
Iar conform punctului 52 ,,Propunerile cuprinse în procesul-verbal al comisiei de inventariere se prezinta, în termen de 3 zile de la data încheierii operatiunilor de inventariere, administratorului unitatii. Acesta, cu avizul conducatorului compartimentului financiar-contabil si al compartimentului juridic,decide, în termen de cel mult 5 zile de la primirea procesului-verbal, asupra solutionarii propunerilor facute, cu respectarea dispozitiilor legale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor croberta croberta Intr.o institutie publica persoana care aplica ştampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor poate presedinte in comisia de ... (vezi toată discuția)
Amortizare laptop cristian_conea cristian_conea Ca titular al unei Intrepr.Individ. am achizitionat un laptop in sept.2010 (mijloc fix). Am intocmit fisa mijlocului fix in care am precizat durata de ... (vezi toată discuția)
Cum se caseaza obiecte de inventar cmi Amitrica Amitrica Buna ziua, Ma intereseaza cum procedez ca sa casez obiecte de inventar din cadrul unui cabinet de medicina de familie (imprimanta, monitor etc) (vezi toată discuția)