Buna ziua, sotul meu este inchis pt. trafic de droguri, a fost prins in Turcia si a primit 6 ani si 3 luni sentinta data de tribunalul turc, ulterior recunoscuta si de statul roman pt. a putea veni in tara sa isi ispaseasa pedeapsa. In prezent isi ispaseste pedeapsa in tara, venind prin transfer si executand deja 2 ani si 3 luni, zi la zi din cei 6/3 ani.Intrebarea mea este uramatoarea: Poate beneficia si el de legea 202/2010 (cunoscuta ca fiind “legea micii reforme in justitie”)?? El in Turcia a declarat ca stai ce era in rucsac?
Va multumesc anticipat!
O zi frumoasa!!!
Imi cer scuze, m-am exprimat eu gresit. Am inteles ca legea respectiva se aplica in cazul in care ai recunoscut fapta,si iti poate reduce o treime din pedeapsa.Tinand cont de faptul ca si justitia romana i-a recunoscut si acceptat pedeapsa, de ce nu ar putea apela si el la legile statului roman?
Va multumesc!
Problema dvs. nu se afla pe taramul juridic al rejudecarii dupa extradare.
Este vorba de o alta institutie juridica care nu ii confera dreptul la rejudecare, ci doar dreptul de a executa pedeapsa in Romania.
Din acest motiv nu se poate ceea ce doriti dvs. cu referire la reducerea pedepsei de catre instanta romana.
Mai mult decat atat nu se poate deaorece in speta el a fost condamnat dupa alta legislatie.
Singura legislatie romaneasca aplicabila este cea care se refera la executarea pedepsei aplicate de o instanta straina.
Dl.Avocat Lascoschi are dreptate.
Va multumesc pt. raspunsurile dv. sincere!
Totusi am o nelamurire, anume, daca nu poate apela deloc la justitia romana, atunci cum de poate beneficia de zilele castigate prin munca ajutandu-l sa se poata elibera mai devreme? Asta nu e tot un beneficiu?
Va multumesc! O zi frumoasa!