In situatia in care angajatorul doreste sa modifice prin act aditional la CIM programul de lucru de la 9.30 la 18.30 in felul urmator:
- 9.00 -18.00
- 13.00 - 22.00
Ce se intampla daca unii angajati nu sunt de acord cu semnarea acestui act aditional la CIM? Poate angajatorul sa incheie unilateral colaborarea cu acel angajat care nu este de acord cu modificarea?
Inainte de modificarea c.i.m., salariatul trebuie informat cu privire la ce modificari se doresc a se face de catre angajator, conform art.17 alin.3 C.mun.
Asta am inteles, dar cum pot eu sau el demonstra in eventualitatea in care am ajuns in instanta, ca am fost sau nu informat? Clar programul nu este afisat nicaieri la o corporatie cu 4 000 de muncitori in Romania. Dar nici asta nu cred ca pot demonstra, iar in cazul in care se ajunge in instanta banuiesc ca poate afisa. Eu pot demonstra doar ca in contractual initial scrie clar programul. Dar mi se pare absurd sa nu semnez pt munca in schimburi.
Trebuia sa vi se inmaneze o informare scrisa , insa daca ati semnat c.i.m. sau actul aditional la c.i.m., obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 C.mun., persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.
In CIM, sunt incadrat ca personal TESA, am semnat act aditional privind transferul pe post TL. Dar in acel act aditional nu scrie ca lucrul este in schimburi si nici in fisa postului.