avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Autorizatie de functionare magazin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Autorizatie de functionare magazin

Am cumparat un spatiu comercial intr-o comuna in Jud Bacau in anul 2005. Peste acest spatiu am ridicat un alt nivel fara autorizatie de constructie in anul 2006. Din anul 2005 pana in 2010 am functionat fara probleme cu magazinul in acest spatiu. Datorita concurentei cu un alt magazin din vecinatatea mea administrat de sotia domnului Primar al comunei respective primaria refuza sa-mi elibereze Autorizatia de functionare motivand ca nu am autorizatia de constructie al spatiului respectiv. Am deschis la la Tribunalul Judetean “Actiune in Constatare” dat fiind faptul ca au trecut trei ani de la finalizarea constructiei (deci fapta s-a prescris).
Rugamintea mea este: daca cineva poate sa-mi comunice precum si legea respectiva daca eu voi putea functiona cu magazinul in continuare pana la finalizarea actiunii la Tribunal.
Va rog sa nu faceti referire la altceva (gen aviz de la pompieri) etc. deoarece doresc sa deschid magazinul in continuare.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:53, 24 Decembrie 2011
Daca din 2005 ati desfasurat activitatea "fara probleme", inseamna ca deja ati avut autorizatie de functionare, care este valabila pe toata perioada desfasurarii activitatii, cu conditia sa nu-i schimbati profilul.
Acea autorizare nu trebuie decat vizata anual.
Modul de obtinere a autorizatiei, de avizare anuala si costurile sunt stabilite de Consiliul local a localitatii respective.
Vedeti si prevederile Codului fiscal
Art. 268. - (1) Taxa pentru eliberarea unei autorizatii pentru desfasurarea unei activitati economice este stabilita de catre consiliul local in suma de pana la 11 lei, in mediul rural, si de pana la 57 lei, in mediul urban.
(11) Autorizatiile prevazute la alin. (1) se vizeaza anual, pana la data de 31 decembrie a anului in curs pentru anul urmator. Taxa de viza reprezinta 50% din cuantumul taxei prevazute la alin. (1).
Daca nu sunteti in regula, chiar daca exista un dosar pe rol referitor la modul de construire al spatiului, nu puteti functiona pana la obtinerea autorizatiei sau a vizei anuale de la primarie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea destinatiei cladirii din garaj in magazin KandyK KandyK Ma intereseaza ce acte am nevoie pentru a schimba destinatia cladirii , si ce amenda pot lua pentru nerespectarea DT,ce a fost intocmita pt anexa garaj insa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare de la primarie pt i.i. dnk dnk Va rog sa ma ajutati cu baza legala pt obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie pt o interprindere individuala, intrucat nu am gasit o lege care sa ... (vezi toată discuția)
Taxa pt eliberarea/vizarea autorizatiei de functionare Cs    B Cs B Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Mama lucreaza ca PFA (coafeza). Este inregistrata la ONRC si are autorizatie de functionare eloberata ... (vezi toată discuția)