avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită LIPSA MINUTEI LA RECURS
Discuție deschisă în Executare silită

LIPSA MINUTEI LA RECURS

Care ar fi calea pe care o pot uza in a solicita instantei desfiintarea unei hotarari judecatoresti irevocabile, pentru lipsa minutei de la dosar? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 25 Decembrie 2011
Conform art. 258 Cod proc. civila, "dupa ce s-a intrunit majoritatea, se va intocmi de indata dispozitivul hotararii care se semneaza, sub sanctiunea nulitatii, de judecatori si grefieri”.
Nulitatea consacrata de lege fiind expresa, partea interesata in aplicarea acestei sanctiuni nu mai este tinuta sa faca dovada unei vatamari, intrucat aceasta se presupune pana la proba contrarie.
In speta mentionata , precizati ca minuta nu a fost intocmita si nu a fost semnata de membrii completului de judecata ,astfel incat eventual apel declarat de partea interesata poate fi admis, iar decizia atacata,urmeaza sa fie casata si trimisa aceleiasi instante pentru rejudecarea apelului.
Daca este vorba despre o hotarare irevocabila cum mai poate fi atacata cu apel? .. una este lipsa minutei si alta este lipsa semnaturii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntarea in procesul civil Anca Puma Anca Puma Va rog frumos, cine poate sa-mi spuna si mie care este regula intr-un proces civil in ceea ce priveste pronuntarea, aceasta se face in sedinta publica sau ... (vezi toată discuția)
Nu am gasit nicio minuta in dosar aidu aidu M-am uitat peste tot, hotararea e, insa nu gasesc nicio minuta nicaieri. Ce se intampla in situatia asta?? Pot sa cer anularea hotararii?? Dar nu mai pot ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre minuta si dispozitiv eliza100 eliza100 Buna seara Am urmatoarea problema Am castigat un proces la fond, s-a facut apel si firma a castigat. 1. Minuta este semnata doar de cei 2 judecatori nu si ... (vezi toată discuția)