avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contractul de comodat trebuie sa fie semnat de ambii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contractul de comodat trebuie sa fie semnat de ambii proprietari

Buna ziua,

In primul rand va urez Craciun fericit si mult succes in tot ce intreprindeti! Sunt un nou utilizator al forumului dvs. pe care il gasesc foarte util. As avea cateva intrebari legate de contractul de comodat:

1. Pentru a stabili ca sediu profesional al intreprinderii individuale un apartament de bloc este obligatorie semnatura ambilor proprietari ai imobilului sau este suficienta semnatura unuia dintre proprietari?

2. Inainte de a depune actele de inregistrare a II la Registrul Comertului, contrctul de comodat trebuie sa fie inregistrat la administratia financiara sau trebuie sa obtin anumite adeverinte de la administratia financiara legate de imobilul care face obiectul contractului de comodat?

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:24, 27 Decembrie 2011
este obligatorie semnatura/acordul scris al tuturor COpropietarilor imobilului si mentionat sediu profesional cu activitate sau fara activitate, contractul de inchiriere se inregistreaza la FINANTE .Sanatate!
afaceriiolden a scris:

contractul de inchiriere se inregistreaza la FINANTE .Sanatate!


Era vorba de un contract de comodat, nu de inchiriere, si nu se inregistreaza la finante..Sanatate!

procmarci a scris:

afaceriiolden a scris:

contractul de inchiriere se inregistreaza la FINANTE .Sanatate!


Era vorba de un contract de comodat, nu de inchiriere, si nu se inregistreaza la finante..Sanatate!




da e ok ce ati scris si eu am mentionat "contractul de inchiriere" deoarece avea dubii asa va sti :)) ce se inregistreaza la Finante. Sanatate!



Poate fi semnat si de catre un singur proprietar dar numai in situatia in care acesta are imputernicire si din partea celorlalti ..


Buna ziua si Craciun fericit!

Multumesc tuturor pentru raspunsurile primite! In cazul de fata sunt 2 proprietari si unul dintre ei, cel care semneaza contractul de comodat, are o procura speciala prin care are dreptul de a inchiria o camera a apartamentului. Este valabila aceasta procura si pentru contractul de comodat (avand in vedere ca folosinta apartamentului este cu titlul gratuit)? In aceasta situatie, pe contractul de comodat mai este necesara semnatura ambilor proprietari sau doar a celui imputernicit?
Comodat = cu titlu gratuit = gratis;
Inchiriere = cu titlu oneros = pe bani

Astfel procura respectiva nu e valabila deoarece se deduce ca celalalt proprietar doreste un avantaj material – asa ar trebui sa fie, in logica termenilor.

Alte discuții în legătură

Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)
Contract comodat geta2011 geta2011 Buna ziua, Sediul unei firme nou infiintata va fi intr-un imobil ipotecat de banca. Se intocmeste contract de comodat? Trebuie sa cer si bancii acordul? ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat roxanne^^ roxanne^^ Contractul de comodat trebuie sau nu inregistrat la finante?...dar la notar ? Eu, avand procura generala de administare pe imobil ( imobilul este al mamei), ... (vezi toată discuția)