avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzata de vandalism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzata de vandalism

Buna ziua! Sunt acuzata pe nedrept de vandalism..o masina a fost distrusa,am luat toata vina asupra mea pentru a ma razbuna pe proprietar..i-am spus lui dupa ceva timp,faza a trecut si a spus ca ma iarta! Acum 2 zile masina i-a fost vandalizata din nou,s-a gandit la mine si a facut plangere! I-am spus adevarul,cum ca nu am fost eu..nici prima oara,nici acum..a spus ca ma crede dar ii trebuie declaratie pt asigurator,pentru a-si repara masina! Am inteles ca voi fi citata in 3 zile de catre politie..am 17 ani,deci vor afla si parintii !! Ce pot sa fac in cazu' asta? Nu am nicio vina:)
Cel mai recent răspuns: Ioanacristinaaa , utilizator 15:01, 30 Aprilie 2013
Cu siguranta va trebui sa anuntati parintii, sunteti suspectata de savarsirea infractiunii de distrugere prevazuta si pedepsita de art.217 c.pen
"Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
În cazul în care bunul are deosebită valoare artistică, ştiinţifică, istorică, arhivistică sau o altă asemenea valoare, pedeapsa este închisoarea de la unu la 10 ani.
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de înaltă tensiune, a echipamentelor şi instalaţiilor de telecomunicaţii sau pentru difuzarea programelor de radio şi televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apă şi a conductelor magistrale de alimentare cu apă, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 10 ani.
Dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Dispoziţiile prevăzute în alin. 2, 3 şi 4 se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală."
Desigur trebuie sa va prezentati la sediul organului conform citatiei primite si insotita de avocat. Nu uitati ca tot ceea ce declarati se poate rasfrange asupra dvs.

Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
Bogdan Marinescu , Avocat
Este o zgarietura de 3 cm..nu are nicio dovada ca am fost eu!
este perfect in acest caz, insa trebuie sa dati explicatii organului de cercetare penala, daca proprietarul auto a formulat o plangere si mai ales ca sunteti citata, raspunsul este acelasi, trebuie sa va informati parintii, sunteti minor(a).
O sa spun ca am facut o gluma " eu ti-am vandalizat masina" el in aceea seara era baut si m-as putea folosi de acest lucru?! Ma prezint cu un parinte si povestesc ce s-a intamplat..problema mea este urmatoarea: in cazul in care se intampla si a3a oara? Tot eu voi fii luata in vizor? Pentru ce?atat timp cat nu am nicio vina..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati din punct de vedere legal ? untatatrist untatatrist Sotia mea tocmai a comis un adulter si am prins-o.Ce pot pati daca eu acum ii tai toate hainele si toate incaltamintele?....sau sa le arunc la gunoi.Toate sunt ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la politie lilianaG lilianaG trebuie sa fac o reclamatie inpotriva unui vecin ptr incalcarea proprietatii(cred:\">~~acesta a distrus cativa pilonipe care urma sa fie montata poarta ... (vezi toată discuția)