avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt de profesie infractor. Daca ma angajez la stat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt de profesie infractor. Daca ma angajez la stat mai raspund penal?

ART. 19^1 (Cod Penal, introdus prin L. 278/2006)
Condiţiile răspunderii penale a persoanelor juridice
Persoanele juridice, cu excepţia statului, a autorităţilor publice şi a instituţiilor publice care desfăşoară o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat, răspund penal pentru infracţiunile săvârşite în realizarea obiectului de activitate sau în interesul ori în numele persoanei juridice, dacă fapta a fost săvârşită cu forma de vinovăţie prevăzută de legea penală.
Răspunderea penală a persoanei juridice nu exclude răspunderea penală a persoanei fizice care a contribuit, în orice mod, la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.


P.S. Sub deviza: Infractori din toate tarile uniti-va! Statul si codul penal va protejeaza de orice raspundere penala (in Romania).
DURA LEX SED LEX :rofl:
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator
Imunitatea nu este clar limitata dar precedentele au aratat ca președintele are imunitate (exceptie face tradarea).

Există trei precedente ale Curtii Constitutionale care confirma aceasta imunitate: in 1994, prin respingerea actiunii de suspendare a lui Ion Iliescu, Curtea a confirmat imunitatea prezidentiala pentru declaratii privind justitia; decizia din 2004 care ii permitea aceluiasi Iliescu sa participe la campania electorala (deci mai mult decat declaratii); in fine, decizia din 2005, unde Curtea spunea ca declaratiile presedintelui Basescu privind schimbarea presedintilor Parlamentului sunt acoperite de imunitate.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Am deviat de la subiect. Ideea era ca:

Persoanele juridice, cu excepţia statului, a autorităţilor publice şi a instituţiilor publice care desfăşoară o activitate ce nu poate face obiectul domeniului privat, răspund penal....

Consecinta: privatizarea unei activitati implica raspundere penala, chiar si la distrugere.

Distrugerea sau demolarea unei fabrici aflata in proprietatea statului este legala si iresponsabila, inclusiv penal :D

Felicitari!

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator
Pai cand a fost demolarea unei constructii de catre proprietar si in conditiile legii o infractiune.

Toate cele bune,
Alex
Bravo! Ai inteles :rofl:

P.S.
ART. 217*)
Distrugerea
Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
În cazul în care bunul are deosebită valoare artistică, ştiinţifică, istorică, arhivistică sau o altă asemenea valoare, pedeapsa este închisoarea de la unu la 10 ani.
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de înaltă tensiune, a echipamentelor şi instalaţiilor de telecomunicaţii sau pentru difuzarea programelor de radio şi televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apă şi a conductelor magistrale de alimentare cu apă, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 10 ani.
Dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Dispoziţiile prevăzute în alin. 2, 3 şi 4 se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.


Deci: bunurile statului pot fi distruse dar actiunea penala nu se pune in miscare. Smart =D>
Q.E.D.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugerea de acte personale INFORMAT INFORMAT Va rog, daca stie cineva care este actul normativ care incrimineaza distrugerea de acte personale: contracte de casa, sau alte acte de importanta de catre ... (vezi toată discuția)
Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)
Acuzata de vandalism Ioanacristinaaa Ioanacristinaaa Buna ziua! Sunt acuzata pe nedrept de vandalism..o masina a fost distrusa,am luat toata vina asupra mea pentru a ma razbuna pe proprietar..i-am spus lui dupa ... (vezi toată discuția)