avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmas si ajutorul lunar pentru sotul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmas si ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor

Buna ! Am si eu o intrebare . Mama mea este pensionata de 7 ani si are o pensie de 360 ron . Este vaduva de 12 ani dar nu beneficiaza de niciun ajutor deoarece tatal meu nu iesise la pensie cand a murit .(mai avea 1 luna pana sa implineasca varsta).
Intrebarea mea este daca acum poate beneficia de pensia de urmas sau de indemnizatia de ajutor pentru vaduve? MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:36, 30 Decembrie 2011
Imi pare rau, teoretic tatal dvs. nu indeplinea, la data decesului, conditiile pentru a beneficia de pensie de invaliditate. Eu va sugerez, totusi, sa intrebati si la casa de pensii, ei au lucrat direct cu aceste situatii si stiu daca pentru infarct si comotie cerebrala se acorda pensie. Va trebuie neaparat actul doveditor al cauzei decesului. Nu am cum sa va ajut mai mult. Succes si sanatate mamei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor mlm76 mlm76 tatal meu a decedat in 2000. acum ar fi implinit pe 31.07 65 de ani mama mea a implinit virsta de 57 ani poate beneficia de pensia de urmas? ce documente ... (vezi toată discuția)
Salariu sau pensie? AllyD AllyD Tatal meu a fost diagnosticat recent cu tumoare cerebrala, iar decesul poate surveni in orice moment. Are varsta de 62 de ani si este salariat. In ultimele 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas myrymia myrymia Buna ziua, Cum se poate proceda ca mama mea, ramasa vaduva, sa poata beneficia de pensia de urmas? Mentionez ca tatal meu a murit de o luna iar mama este ... (vezi toată discuția)