avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare

daca angajej o persoana cu 2/h pot sa pun salariul aferent la 2h pe contractul de munca s-au trebue sa ilpun la fel ca la cel cu norna intreaga
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 28 Decembrie 2011
Salariul este stipulat in contractul de munca in raport cu timpul si munca prestata..d-voastra decideti ce salar ii dati angajatului,dar bine inteles ca nu la fel cu cel cu norma intreaga,dar poate fi mai mare decit aferent celui de 2H/zi conf .salariului minim pe economie(175lei )din 2012.
@ninocica,


Art.104 Codul Muncii:

(3) Salariatul comparabil este salariatul cu norma intreaga din aceeasi unitate, care are acelasi tip de contract individual de munca, presteaza aceeasi activitate sau una similara cu cea a salariatului angajat cu contract individual de munca cu timp partial, avandu-se in vedere si alte considerente, cum ar fi vechimea in munca si calificarea/aptitudinile profesionale.
(4) Atunci cand nu exista un salariat comparabil in aceeasi unitate, se au in vedere dispozitiile din contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, reglementarile legale in domeniu.


ART.106,Codul Muncii:
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

In concluzie,salariul la care doar va raportati este unul pt.aceeasi functie, norma intreaga ,dar salariul acordat si consemnat in cim este cel stabiliti proportional cu cele 2 ore lucrate.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
ContSters136493, utilizator
@ ninocica
In c.i.m. veti stipula exact salariu care se acorda ... insa trebuie sa aveti grija ca acesta sa nu aiba o valoare mai mica decat salariul minim brut raportat la timpul de munca prevazut in c.i.m. ...
1. Din H.G. 1225/2011 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată:

Art. 1. – Începând cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2012 reprezentând 4,13 lei/oră.

Art. 2. – Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată prevăzut la art. 1.

2. Adica:
8 ore pe zi = 700 lei pe luna;
4 ore pe zi = 350 lei pe luna;
2 ore pe zi = 175 lei pe luna;
1 ora pe zi = 88 lei pe luna.

3. Aceste valori sunt minimale. Dvs. puteti sa acordati un salariu mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar ore de munca carmenn968 carmenn968 buna seara!doresc sa aflu care este numarul de ore care trebuie efectuat in mod normal intr-o luna? salariul minim se acorda in functie de numarul de ore? (vezi toată discuția)
Salariu lauratunaru lauratunaru venitul minim brut pe tara garantat in plata (vezi toată discuția)
Salariu minim pe tara Tiblan Tiblan As dori sa-l intreb care este salariu minim brut pentru angajatii in domeniul comercial din anul 2012.Asa stiu ca in anul 2011 salarul minim brut pe tara era ... (vezi toată discuția)