avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cass pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cass pfa

Am cateva nedumeriri legate de plata contributiei cass in cazul unui pfa care este si salariat.
1.care este cota, 6.5 sau 5.5%?
2. in baza a ce document se plateste?stiam ca in baza deciziei de impunere pe care ti-o trimite fiscul, dar daca acesta nu precizeaza nimic despre contributia cass (nici macar nu o aminteste, daramite sa stabileasca si cota!), eu de unde stiu cat sa platesc/
3. daca in decizia de impunere nu se precizeaza nimic despre contributia cass, nu cumva inseamna ca nici ei nu stiu cum sa o ceara/si atunci de ce au pretentia sa o calculez eu si sa o virez?apropos, pana acum au emis 4 sau 5 decizii gresite si de fiecare data a trebuit sa merg la ei sa ii luminez!!!!!!!!!!!!!!!niste incompetenti, clar...
4. trecand peste faptul ca a plati aceasta contributie cand esti deja salariat este o totala ineptie, daca nu am achitat aceasta contributie deloc si nici nu am primit nicio decizie sau somatie in acest sens, ce ar trebui sa fac?sa fiu cetatean model si sa achit orbeste, doar pt ca legea imi spune ca trebuie?legea spune ca tb sa latesc in baza unei decizii, dar nu spune si ce tb sa contina decizia respectiva
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: OanaLH , utilizator 14:44, 9 Ianuarie 2012
Contributia de sanatate in cota de 5,5% se plateste in baza declaratiei de asigurare care se depune la Casa de Sanatate la care se anexeaza decizia de impunere transmisa de fisc.
(Model DECLARAŢIE privind obligaţiile de constituire şi plată la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate datorate de alte persoane decăt cele care desfăşoară activitate în baza unui contract individual de muncă-anexa nr. 5 la Ordinul nr. 617/2007)
multumesc pt raspuns, dar eu credeam ca declaratie de asigurare depun doar cei care obtin venituri exclusiv din activititati independente, deci nu si cei care sunt si salarati.
in al doilea rand, daca fiscul imi emite decizii peste decizii si toate sunt gresite, pt ca habar nu au sa calculeze 1+1=2, si sunt nevoit sa fac zeci de drumuri ca sa remedieze situatia (fara insa a mai emite si decizia buna!!!!!!!!!!!!), cum pot anexa o anume decizie?
si inca ceva_cf acelei declaratii (anexa 5), ar tb sa imi calculez singur majorarile de intarziere???????????????
Majorariele de intarziere vor fi calculate de cei de la CASS si va vor trimite ulterior o notificare cu privire la cuantumul penalitatilor ce le-ati acumulat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere din oficiu si decizie obligatii plata accesorii de la cnas lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, rog sa fiu lamurita si sfatuita ce trebuie sa fac in cazul urmator: am primit de la CNAS doua decizii: 1 Decizie de impunere din oficiu ... (vezi toată discuția)
Help: obligatii de plata la cass bancherashoo bancherashoo Buna ziua. Recent mama mea a primit o decizie de impunere venita de la CASS privind niste obligatii de plata restante din 2004!!!, reprezentand probabil o cota ... (vezi toată discuția)
Og.30/2011-si pt.if. ? mymymymy mymymymy Buna ziua, am un IF. din 2006,nu am platit cas,cass ,in urama unei citatii m-au informat suma datorata ( baza =dobanda ) este o nebunie sa platesc atatea ... (vezi toată discuția)