avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... OG.30/2011-SI PT.IF. ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

OG.30/2011-SI PT.IF. ?

Buna ziua,
am un IF. din 2006,nu am platit cas,cass ,in urama unei citatii m-au informat suma datorata ( baza =dobanda ) este o nebunie sa platesc atatea bani din moment ce nu am fost informat.
Va rog sa ma elucidati
- ma pot incadra in og 30/2011 si care sunt pasi de parcurs.
DACA CINEVA A TRECUT PRIN ACEEASI SITUATIE SI IN MOMENTUL ACTUAL ARE O REZOLUTIE VA ROG ,INDUMATI-MA,SFATUITI-MA CE TREBUIE SA FAC,SI DE CE REDUCERI ATI BENEFICIAT.
MULTUMESC FRUMOS
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:44, 25 Noiembrie 2011
ORDINUL CNAS nr. 894 din 1 noiembrie 2011 privind aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale la art. 5 prevede:
(1) În vederea acordării facilităţii prevăzute la art. 2, contribuabilii pot depune o cerere prin care solicită o situaţie a obligaţiilor de plată exigibile, care urmează a fi stinse în scopul îndeplinirii condiţiei prevăzute la art. 2 alin. (1), precum şi a celor care intră sub incidenţa facilităţii.
(2) Pentru clarificarea eventualelor neconcordanţe existente între evidenţa organului competent şi evidenţa contribuabilului, organul competent poate solicita contribuabilului documentele necesare stabilirii situaţiei reale.
(3) În termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, organul competent comunică contribuabilului situaţia prevăzută la alin. (1) şi întocmeşte borderou provizoriu de scădere din evidenţă a obligaţiilor de plată ce pot face obiectul facilităţii prevăzute la art. 2.
(4) Dacă în termen de 10 zile de la data comunicării situaţiei prevăzute la alin. (1) se sting prin plată sau compensare obligaţiile principale şi dobânzile aferente acestora, cu respectarea prevederilor art. 114 şi 115 din Codul de procedură fiscală, organul competent validează borderoul provizoriu de scădere. În acest caz, în termen de 3 zile de la data stingerii, organul competent emite decizia referitoare la obligaţiile de plată accesorii, potrivit art. XI alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.
(5) Dacă s-au stins şi aceste obligaţii fiscale accesorii în termenul prevăzut la art. 111 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 114 şi 115 din Codul de procedură fiscală, organul competent verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. XI din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 şi emite, după caz:
a) decizia de anulare a penalităţilor de întârziere, pentru penalităţile de întârziere şi cota de 50% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor de plată principale restante la data de 31 august 2011. Modelul deciziei este prevăzut în anexa nr. 1;
b) decizia de reducere a penalităţilor de întârziere, pentru 50% din penalităţile de întârziere, precum şi pentru 50% din cota de 50% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor de plată principale restante la data de 31 august 2011. Modelul deciziei este prevăzut în anexa nr. 2.
(6) Decizia prevăzută la alin. (5) se întocmeşte în două exemplare, din care un exemplar se comunică contribuabilului, iar un exemplar se arhivează la organul competent.
doresc si eu o lamurire...
in cursul anului am fost la CAS a judetului de care apartin , ca sa platesc contributia pe 2010 si pe 2011...
dar ce mi-au spus: pe 2011 iti luam banii pe baza deciziei de impunere si a adeverintei de venit din acest an , iar pe 2010 sa vin sa platesc dupa ce se definitiveaza bilantul pe anul respectiv...mergand acum de curand la fisc sa imi i-au bilantul ce imi spun cei de acolo: la IF-uri nu se face bilant , iar pentru plata contributiilor sunt necesare deciziile de impunere si adeverintele de venit...eu acum ce sa mai zic ? astept sa ma deslusiti....
Pe anul 2011 asigurarea se afce in baza deciziei de impunere transmisa de fisc ca urmare a depunerii declaratiei privind veniturile estimate 220.
Pe 2010 trebuia sa se plateasca in baza deciziei transmisa de fisc ca urmare a depunerii declaratiei 220 si apoi sa se procedeze la regularizarea platilor (in plus sau minus) pe baza deciziei de impunere finala ca urmare a depunerii declaratiei 200 (termen 15 mai 2011).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata unor dobanzi si penalitati nejustificate CostinFC CostinFC Sunt P.F.A. din 2008, am platit pana la sfarsitul lui 2010 integral contributia la CAS, dupa cum m-am obligat prin declaratia de asigurare. Acum cateva zile ... (vezi toată discuția)
Opcnas 894/2011 – aplicarea art. xi din og 30/2011 (anulare penalitati de intarziere) si reglementarea unor masuri financiar-fiscale  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 787/07.11.2011, a fost publicat Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 894/2011 privind ... (vezi toată discuția)
Stergere penalitati sidor sidor Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)