avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Discutiile si mesajele mele de aici, copiate pe alte ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Discutiile si mesajele mele de aici, copiate pe alte site-uri fara acordul meu

Am gasit discutia ''Legea nr. 283/2011, un act normativ deprimant - ce drepturi NU acorda casele de pensii in anul 2012'', discutie deschisa de mine in forumul ''Pensionari si probleme juridice legate de pensii", copiata aproape integral pe site-ul politisti.ro:
[ link extern ] /
Pana si titlul i-a placut domnului reprezentant CNP (Corpul National al Politistilor).

Pentru ca nu este prima oara cand se intampla, as vrea sa stiu ce pot face. Sigur, m-am inregistrat pe site-ul respectiv ca sa-i spun domnului Politist cu P mare ca nu agreez furtul, aspect care ma indoiesc ca il va impresiona. In afara acestui mesaj aproape copilaresc, as putea sa mai fac ceva?

Anul trecut am gasit mesaje pe site-ul Ministerului Educatiei, acum le gasesc la politisti. Oamenii astia n-ar trebui sa respecte Termenii si Conditiile de aici, sau, odata publicate, mesajele apar pe prima pagina a Google si le copiaza oricine?
Termeni si Conditii
De asemenea, sunteti de acord ca prin scrierea unui material (articol, comentariu, post in forum, precum si orice alt tip de mesaj publicat) in Avocatnet.ro, transmiteti Avocatnet.ro un drept neexclusiv de autor cu privire la publicarea, republicarea, difuzarea precum si orice alta forma de expunere publica a materialului in cadrul Avocatnet.ro si produselor Avocatnet.ro, pe toata durata de existenta a drepturilor de autor asupra materialelor in cauza.
2. Utilizarea continutului Avocatnet.ro
Puteti copia si printa Continutul Avocatnet.ro doar pentru folosinta dvs. personala, lipsita de intentie comerciala. Cu expectia celor spuse mai sus, Continutul Avocatnet.ro nu poate fi reprodus, modificat si exploatat, indiferent de scopul comercial sau necomercial al acestei exploatari.
Actiunile descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea Avocatnet.ro:
a. reproducerea sau stocarea Continutului Avocatnet.ro, precum si trimiterea acestui continut catre orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei.
b. modificarea, publicarea, transmiterea, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului Avocatnet.ro, in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea Avocatnet.ro.
c. indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Avocatnet.ro asupra Continutului Avocatnet.ro.
Orice utilizare a continutului Avocatnet.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document, este interzisa. Cererile de utilizare a continutului Avocatnet.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: office@avocatnet.ro.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 23:47, 7 Februarie 2012
...In acelasi timp si-a luat masuri si pentru a evita (partial) descoperirea unor astfel de mici magarii, in caz ca se mai intampla - forumul e acum members only, no guest access. Dvs probabil ati descoperit cautand pe Google cuvinte cheie din articol. Continutul de pe siturile private nu se caşează. In caz ca se mai intampla, puteti folosi un serviciu online care poate retine un snapshot al unui URL, asa cum arata acesta la un moment dat. Webcite (webcitation dot org) este un astfel de serviciu gratuit. Puteti folosi serviciul atat pt. a demonstra (inclusiv in instanta) data la care au fost publicate propriile articole, cat si pentru a captura / pastra URL-ul / rile care probeaza furtul intelectual. Pentru a evita / descoperi copierea unui eventual blog (prin autoblogging, splogging etc) puteti folosi copyscape dot com.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
cga43, utilizator
Revin, dupa mai bine de o luna, pentru a va multumi pentru ultimul mesaj si nu numai pentru acesta. Intrucat nu am nicio legatura cu acest domeniu, a fost necesar sa rog un amic sa-mi traduca din romana in romana ultimul dvs. mesaj.

Ati avut dreptate, site-ul respectiv are o parte ascunsa, la care au acces doar anumiti membri. Am gasit discutia mea copiata si pe alte site-uri. Pe un site o copiase chiar administratorul, pe altul este copiata cu nume si prenume si cu link aici, deci in regula.

Una peste alta, asta a fost o lectie buna pentru mine si motiv sa iau o decizie. Informatiile din ultimul dvs. mesaj imi sunt extrem de utile, insa le voi folosi intr-un alt context, in viitor. Nu inteleg sa impart cu toate site-urile efortul meu intelectual. Daca nu pot sa scriu fara ca informatia sa fie protejata, nu voi mai scrie decat strict pentru informare: "a aparut actul normativ X". Topicul "Legea nr. 283/2011, un act normativ deprimant" incheie perfect activitatea mea: are un numar de peste 30 de mii de vizualizari intr-un timp foarte scurt, de o luna si jumatate, ceea ce nu am vazut la niciun topic de aici pana acum.

Va doresc o viata frumoasa si va multumesc pentru tot. :bow:
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Parerea mea este ca ar fi bine sa continuati sa scrieti, daca stiti ca aveti ceva de spus, dar tinand seama de particularitatile mediului in care publicati. Bottom line: cred ca este mai important ca articolul a fost citit - si probabil a fost util - de ~30.000 de ori, decat impedimentul - insignifiant, prin comparatie - al copierii neautorizate de cateva ori.
Stimata doamna Gabriela Pintea,

Imi pare nespus de rau pentru ceea ce vi s-a intamplat...
Dar la modul cel mai sincer, imi pare si mai rau daca activitate domniei voastre in cadrul forumului se va limita doar la informarea noastra ca a aparut cine stie ce lege (mai mult sau mai putin aberanta). De -a lungul anilor am avut de invatat de la dumneavoastra foarte multe lucruri si totusi poate veti continua sa ne "destupati" si sa ne luminati in hatisul legislativ in care cu greu incercam sa supravietuim....
Din partea mea tot respectul si toata pretuirea!:vishenka:
Cu deosebita consideratie pentru un OM deosebit,
Luminita Leuca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - publicare articole pe site de cãtre utilizatori alexandrugabi alexandrugabi Buna seara, Sunt in dilema, iar sfatul dumneavoastra m-ar ajuta foarte mult. Dezvolt un site web care in timp a crescut, este practic o comunitate de ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi de autor sab-ina sab-ina Am descoperit un material creat de mine și distribuit gratuit într-o librărie, tipărit și pus în vânzare. Ce pot face? (vezi toată discuția)
Modificari avocatnet.ro pianistul pianistul 18 Aprilie 2008 -[b]Forum[/b] - am adaugat rating-ul pe mesaj 15 Aprilie 2008 -[b]Discutii private[/b] - o noua sectiune in care ... (vezi toată discuția)