avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine poate semna contractul de inchiriere daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine poate semna contractul de inchiriere daca proprietarul a decedat?

Firma la care lucrez are sediul inchiriat de la o persoana care a decedat de curand. Contractul de inchiriere are termen pana la sfarsitul anului 2011.Proprietarul locuia singur, avand mostenitori in alte localitati din tara. Cum putem face un nou contract de inchiriere, avand in vedere ca nu s-a deschis succesiunea intre mostenitori ? Acestia sunt de acord sa functionam in continuare in spatiul inchiriat, dar ar putea dura mult pana sa faca succesiunea. Care este cea mai simpla cale pentru semnarea contractului de inchiriere, tinand cont si de faptul ca locuind in localitati diferite e greu ca mostenitorii sa se intalneasca toti, eventual ce acte trebuie sa faca la notariat fiecare dintre ei pentru a desemna un titular al contractului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:34, 30 Decembrie 2011
luati legatura cu mostenitorii.ei sunt cei care pot semna contractul de inchiriere
valentin42 a scris:

Cum putem face un nou contract de inchiriere, avand in vedere ca nu s-a deschis succesiunea intre mostenitori ?

Avand in vedere ca nu a fost dezbatuta masa succesorala,pe cale de consecinta nu exista persoane care sa detina calitatea de proprietar asupra imobilului
Verificati daca apartamentul a detinut unic proprietar sau daca au existat sot/sotie,astfel incat sa poata fi contactat eventuala persoana care detine calitatea de proprietar si poate dispune asupra proprietatii
mostenitorii pot sa incheie contractul de inchiriere
Numai in urma dezbaterii succesorale, certificatul de mostenitor atesta atat calitatea de mostenitor cat si intinderea drepturilor fiecaruia dintre acestia.
Inchirierea imobilului este un act de administrare si are valoare de acceptare tacita a mostenirii (a se vedea codul civil)
Mostenitorii trebuie sa imputerniceasca pe unul dintre ei - cel care locuieste cel mai aproape de locul unde se afla imobilul - (sa inchirieze) sa prelungeasca, acel contract de inchiriere... Procurile pot fi trimise la cel imputernicit prin curier, ca exemplu.

Pe scurt: mostenitorii pot sa incheie contractul de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. ... gabikriss gabikriss Buna ziua! Acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. Nu facem succesiunea apartamentului in viitorul apropiat. Pot eu ca fiica mostenitoare sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un contract de închiriere și proprietarul a ... Ana1939 Ana1939 Bună ziua, Am un contract de închiriere și proprietarul a decedat. Unicul moștenitor dorește continuarea contractului. Până la stabilirea ... (vezi toată discuția)
Locuirea in apartament inainte de incheierea succesiunii Adriana_Marinescu Adriana_Marinescu Buna ziua, La inceputul lunii octombrie a decedat o matusa de-a tatalui meu, el ii era nepot dupa sora. Inainte de a muri, ea a incheiat un testament la ... (vezi toată discuția)