avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termenul de predare a dosarului de pensionare catre ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termenul de predare a dosarului de pensionare catre casa sectoriala de pensii de catre unitatea angajatoare

Vă rog să mă ajutaţi,soţul meu a fost cadru activ într-o unitate a M.A.I.,ca urmare a unei decizii medicale a fost clasat ca inapt pentru serviciul militar cu scoatere din evidenţă.Decizia medicală este din 09.11.2011,ordinul de scoatere din evidenţă este din 15.11.2011,în data de 22.11.2011 a făcut lichidarea ,nici pâna astazi dosarul de pensionare nu a plecat către casa de pensii,ba că trebuie să incaseze ultimul salariu pe 14.12.2011,ca să-i poat emită adeverinţa cei de la financiar din care să reasă ca nu mai este alocat la drepturi,ba că nu au venit adeverinţele pentru grupă de la unităţile la care a mai lucrat, acestea fiind în aceiaşi curte la distanţa de cteva zeci de metri.Ce putem face în această situaţie ? Starea lui de sănătate fiind una precară, fără tratamentul aferent nu poate avea multe şanse de supravieţuire asta însemnînd aprox. 750 lei compensate,salariul meu fiind de 1200. V-a pierde dreptul la pensie pentru luna decembrie dacă dosarul v-a fii trimis în luna ianuarie a lui 2012 ? Trebuie făcută cerere pentru a beneficia de cele 12 salarii ajutor la pensionare ? Suma a fost calculată fiind in valoare de 8070 după aplicarea impozitului şi a celorlalte reţineri,pentru cele 2 solde acordate pe an pînă la împlinirea vîrstei de pensionare trebuie să vină cu decizia de pensionare.
Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: sorinpanait2 , utilizator 19:27, 5 Martie 2012
Am inteles, deci 28.09.2011 este o data ... scoasa din neant.

Inteleg ca in dosarul dvs. au fost emise, in total, patru decizii de pensie intr-un timp foarte scurt. Asta inseamna ca dosarul este varza si stiu ce spun pentru ca am vazut dosare de pensie in aceeasi situatie. O solutie, la modul general, va poate da numai cineva care are acces la toate actele. Eu, mai mult decat v-am spus pana acum, nu am cum sa va mai spun.

Chiar si dvs. va puteti consulta dosarul de pensie la casa de pensii sectoriala, insotit sau nu de un avocat sau de cineva care va poate da indrumari in domeniu. Cert este ca, potrivit Legii nr. 263/2010, o decizie de pensie se contesta la comisia de contestatii, indiferent de ceea ce este mentionat in cuprinsul deciziei.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc , s-a mai imprastiat ceata .......desi luminita (de care tot omul pomeneste) nu se întrezăreşte.:-/
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea dosarului de pensionare stelyan stelyan buna ziua...as dori un raspuns la o intrebare daca sunteti amabili....sotia s/a pensionat medical incepind cu data de 24-01-2011.....dar pentru a depune ... (vezi toată discuția)
Când pot beneficia de pensie? florina_222 florina_222 Sunt nascut în anul 1970,luna aprilie,ziua 21,bărbat. Stagiul de cotizare în specialitate : 19 ani,6 luni,23 zile. Stagiul total de cotizare : 29 ani,6 ... (vezi toată discuția)
Doar o informatie despre pensii FlorescuCatalin FlorescuCatalin Bunaziua! Unchiul meu a activat in politie o perioada de aproximativ 26 de ani si a depus un dosar de pensie care a fost aprobat de casa de pensii. Au trecut ... (vezi toată discuția)