avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 1 Decembrie zi de sarbatoare sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

1 Decembrie zi de sarbatoare sau nu?

daca am lucrat pe data de 1dec spre 2 dec de la ora 21:00 pana la 09,eu ar trebuii sa fiu platita dublu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 30 Decembrie 2011
Depinde de specificul institutiei dvoastra.
Exista 2 variante:
-ori zi libera in urmatoarele 30 zile
-ori minim 100% spor la salar de baza
Art. 142 C.mun.
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Prin urmare, daca nu vi se compenseaza cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile calculat de la data de 01.12.2010, atunci angjatorul va trebui sa va plateasca un spor de mnim 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in aceasta zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatii pentru zilele libere legale lucrate Adi_D Adi_D Buna ziua, Angajatorul doreste sa ne compenseze ziua de 1 Mai cand am fost chemati la servici cu o zi libera. Intrebarea mea este daca nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Salariu zile libere ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua, Pentru zilele de 30.11 si 01.12 trebuie dat neaparat si un spor la salariu (ce procent din salariu) sau e suficient o zi libera. Multumesc! (vezi toată discuția)
Spor de 100% in sarbatori legale ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, In codul muncii se spune: in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in ... (vezi toată discuția)