avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensatii pentru zilele libere legale lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensatii pentru zilele libere legale lucrate

Buna ziua,

Angajatorul doreste sa ne compenseze ziua de 1 Mai cand am fost chemati la servici cu o zi libera. Intrebarea mea este daca nu ar trebui sa compenseze cu 2 zile libere, dat fiind faptul ca daca s-ar plati, aceasta s-ar plati dublu.

Va rog ajutati-ma cu un raspuns.


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 2 Mai 2012
Nu compenseaza cu o singura zi , nu cu doua ...

Art.142 C.mun. prevede:
(1) Salariaţilor care lucreazã în unitãţile prevãzute la art. 140, precum şi la locurile de muncã prevãzute la art. 141 li se asigurã compensarea cu timp liber corespunzãtor în urmãtoarele 30 de zile.
(2) În cazul în care, din motive justificate, nu se acordã zile libere, salariaţii beneficiazã, pentru munca prestatã în zilele de sãrbãtoare legalã, de un spor la salariul de bazã ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bazã corespunzãtor muncii prestate în programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 decembrie zi de sarbatoare sau nu? nykolla nykolla daca am lucrat pe data de 1dec spre 2 dec de la ora 21:00 pana la 09,eu ar trebuii sa fiu platita dublu? (vezi toată discuția)
Spor de 100% in sarbatori legale ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, In codul muncii se spune: in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in ... (vezi toată discuția)
Codul muncii vintila ludmila vintila ludmila sunt bugetar , sporul pentru sarbatori cum este platit (vezi toată discuția)