avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie?

Buna dimineata!
Am si eu o rugaminte,daca ma puteti ajuta va rog cu un sfat.Fiul meu are locuinta cumparata inainte de casatorie si este pe numele lui.O parte din bani au fost de la actuala sotie.El vrea sa o treaca si pe ea ca proprietara pe actele apartamentului. pt. ca asa considera ca e corect.Apartamentul are o ipoteca pt. imprumutul de 15.000 euro necesari in momentul cumpararii.(imprumut facut de fiul meu pe numele lui,dar il platesc impreuna)Care ar fi cea mai buna cale de a o trece si pe ea ca proprietar? si cu costurile cele mai reduse?Va multumesc pt. ajutor si va doresc tuturor un AN NOU FERICIT!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 09:21, 30 Decembrie 2011
poate sa ii vanda cota de 1/2 din apartament. Donatiile intre soti nu se admit
Stimata doamna avocat, donatiile intre soti n-au fost niciodata interzise.

Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
Happyend, utilizator
Donatiile intre soti se admit! Insa sunt revocabile! Asta este altceva....cea mai ieftina varianta este donatia, nu plateste impozit pe transfer imobiliar, ca la vanzare. Insa inconveninentul esre ca pe timpul casatoriei donatorul, adica Sotul aici, poate revoca donatia, iar la succesiune, aceasta donatie in prezenta copiilor celor doi, Este adusa la raport sau supusa reductiunii liberalitatlor excesive.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
ContSters141818, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare delcea_ramona delcea_ramona Buna ziua. Sotul meu vrea sa treaca pe numele meu apartamentul in care locuim si care este in proprietatea lui.V-as ruga sa-mi spuneti care este modalitatea ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? mirey32 mirey32 Buna ziua! Am cumparat o casa si, din motive personale, am trecut-o pe numele mamei mele. In decursul acestui an vrem sa trecem casa pe numele fiului nostru ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar ContSters331114 ContSters331114 Buna seara. Am o intrebare referitoare la trecerea unui apartament de pe numele parintilor (in cazul de fata socrii mei) pe numele sotului si al meu. Ma ... (vezi toată discuția)