avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa are salariu?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa are salariu?

La un pfa venitul brut obtinut este si salariul brut sau ele sunt diferite? Adica se declar ca aceeasi valoare sau diferit?
Cel mai recent răspuns: arinna , utilizator 11:32, 31 Decembrie 2011
Persoanele fizice pot desfasura activitati economice in mod independent daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

au implinit varsta de 18 ani;
starea sanatatii le permite desfasurarea activitatii pentru care se solicita autorizatia;
au calificarea (pregatire profesionala sau, dupa caz, experienta profesionala) necesara pentru a desfasura activitatea economica pentru care se solicita autorizatia;
nu au fost condamnate penal prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru savarsirea de fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal;
indeplinesc conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului, protectiei muncii si apararii impotriva incendiilor si cerintele reglementarilor specifice protectiei consumatorului pentru activitatea desfasurata, precum si normele de calitate a produselor si serviciilor puse pe piata.
detin autorizatia eliberata in conditiile legii;
sunt inregistrate in registrul comertului si la organele fiscale teritoriale.

Persoanele fizice, respectiv membrii asociatiei familiale, trebuie sa fie asigurate prin sistemul de pensii si sistemul asigurarilor sociale de sanatate.


TITULARUL nu poate fi salariatul PFA, I.I. sau I.F.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
afaceriiolden, utilizator
adica daca eu ma declar ca pers fizica autorizata cu norma de venit de 7200 ron anual si lucrez cu 2 ore pe zi salariul meu este 700 ron min brut/4, adica 175 ron sau gresesc?
unde aveti SALAR?
Persoana fizica autorizata nu are calitatea de salariat. Taxele si impozitele se platesc in functie de venitul net realizat (in cazul in care venitul se stabileste in sistem real - contabilitate in partida simpla) sau dupa norma de venit.
eu daca imi infiintez pfa platesc contributiile ca procent din venitul net obtinut sau imi fac cim si din salariul declarat in cim, imi calculez procentul de contributii? Am sau nu contract individual de munca ca pfa?

Alte discuții în legătură

Declaratie 600 pfa carmenbn carmenbn O PFA a obtinut in 2015 venituri de 780 lei/luna (medie).In acelasi timp este si salariat.Trebuie sa depuna declaratia 600? (vezi toată discuția)
Pfi PaulHaiducu PaulHaiducu Ce obligatii financiare are o persoana PFI? Ce legislatie trebuie consultata pentru infiintarea PFI? (vezi toată discuția)
a aparut formularul declaratia de somaj Alexandru Suteu Alexandru Suteu Astazi pe site-ul AVOCATNET am citit stirea si am descarcat formularul: \"DECLARATIE privind asigurarea in sistemul asigurarilor pentru somaj a persoanelor ... (vezi toată discuția)