avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa are salariu?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa are salariu?

La un pfa venitul brut obtinut este si salariul brut sau ele sunt diferite? Adica se declar ca aceeasi valoare sau diferit?
Cel mai recent răspuns: arinna , utilizator 11:32, 31 Decembrie 2011
PFA poate avea si calitatea de salariat la alte persoane , dar nu la propriul PFA.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
nu aveti salar..
Toate veniturile sunt ale d-voastra,dar ca sa platiti contributiile la stat cf. legi trebuie sa va faceti contract cu CAs ,somaj si CAss pt. a plati cotele aferente deciziei de impunere de la finante dupa venitul estimat la infiintare,pe care il actualizati anual si il definitivati prin decizia finala ,adica decl..220.
La multi ani.. si succes!
Daca imi infiintez un pfa si obtin venit brut de 400 ron lunar, platesc taxele 200 ron. Pot sa am venituri de numai 200 ron/luna si astfel sa platesc taxe de numai 100 ron (16 plus 33 contributiile) ?Am inteles ca statul nu este interesat de cata pierdere ai atat timp cat iti platesti impozitele. Si la acest venit de 200 ron, daca este singura mea sursa de venit, cam ce pensie mi se calculeaza? Sau altfel spus, ce venit minim net tre sa am ca sa mi se acorde o pensie la batranate de vreo 300 ron?


EDITAT: copiat aici mesajul consecutiv

care este val minima a acestui venit estimat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 600 pfa carmenbn carmenbn O PFA a obtinut in 2015 venituri de 780 lei/luna (medie).In acelasi timp este si salariat.Trebuie sa depuna declaratia 600? (vezi toată discuția)
Pfi PaulHaiducu PaulHaiducu Ce obligatii financiare are o persoana PFI? Ce legislatie trebuie consultata pentru infiintarea PFI? (vezi toată discuția)
a aparut formularul declaratia de somaj Alexandru Suteu Alexandru Suteu Astazi pe site-ul AVOCATNET am citit stirea si am descarcat formularul: \"DECLARATIE privind asigurarea in sistemul asigurarilor pentru somaj a persoanelor ... (vezi toată discuția)