avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Model cerere ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Model cerere ordonanta presedintiala

Am avut pensie speciala. In decembrie 2011 am primit o noua decizie zice-se de revizuire. Am inaintat contestatie la comisia de contestatii. Mai mult ca sigur contestatia imi va fi respinsa si voi primi un raspuns de complezenta. Voi trece in termenul legal la actionarea in justitie cerand anularea prezentei decizii de revizuire a pensiei. Corespunzator OUG 1/2011 casa de pensii sectoriala va incepe sa opereze retineri pe care considera ca mi le-au dat ei in plus in 2011. Vreau sa obtin stoparea retinerilor pe timpul procesului. Va rog din suflet sa-mi oferiti un model detaliat de cerere de ordonanta presedentiala pentru a obtine stoparea retinerilor pana la pronuntarea instantei pe fond.
- Pensie unica in familie, diminuata drastic
- Rate la banci intrucat in ianuarie 2009 nu se punea problema recesiunii economice
- Intra in practica guvernului Romaniei ca obligatiile de plata stabilite in instantele judecatoresti sa le amane dupa bunul plac
- Nevoi de mentinere a sanatatii
Multumesc anticipat si va rog frumos sa aveti bunavointa a ma ajuta
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:39, 2 Ianuarie 2012
sejc a scris:
Va rog din suflet sa-mi oferiti un model detaliat de cerere de ordonanta presedentiala pentru a obtine stoparea retinerilor pana la pronuntarea instantei pe fond.

Asa ceva nu exista, si va spun asta cu toata seriozitatea. Presupun ca v-ati respectat profesia. Si noi ne-o respectam. Daca va spune cineva ca are un model de ordonanta presedintiala, sa nu-l credeti. Sau, daca doriti ca cererea sa fie respinsa, folositi modelul.

Discutati direct cu un specialist, ordonantele presedintiale sunt admisibile in aceasta materie. Ca idee, o ordonanta presedintiala trebuie sa indeplineasca trei conditii de admisibilitate, pe langa conditiile generale ale unei cereri de chemare in judecata:
1. urgenta (art. 581, alin. 1 Cod procedura civila);
2. caracterul vremelnic;
3. neprejudecarea fondului. Toate acestea trebuie motivate de o persoana cu pregatire de specialitate, in functie de situatia de fapt.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala abby abby Este competenta instanta de judecata sa se pronunte asupra unei cereri dee ordonata presedintiala cand sotii sunt despartiti in fapt, nu s-a initiat actiunea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala romanik romanik copilul meu are o pensie alimentara stabilita in 2008 de 130 lei(atunci era minim pe economie 600 lei).Intre timp s-a facut minim pe economie 670, 700 ... (vezi toată discuția)